Practic

Cum poti curata adezivul de pe mobila

Toată lumea face o greșeală din când în când, chiar și atunci când construiește, repară sau lucrează, ceea ce ar putea include aruncarea de lipici pe îmbrăcămintea sau suprafața de lucru.  

Cu toate acestea, vărsarea unui pic de clei pe mobilierul din lemn nu trebuie să însemne că a fost distrus. 

 

Acest lucru este valabil mai ales pentru tipurile de lipici de calitate inferioară care nu sunt la fel de puternice. Cu toate acestea adezivii sunt puternici încât este puțin probabil să-l scoateți fără a deteriora mobilierul în sine – dar puteți lua măsuri pentru a minimiza efectul. 

Verificați eticheta lipiciului  

Pentru cele mai bune sfaturi cu privire la îndepărtarea anumitor tipuri de lipici, consultați eticheta. Este posibil sa gasiti sfaturi pentru îndepărtarea adezivului de pe suprafețe după scurgeri eronate.  

Pentru a evita distrugerea suprafețelor din lemn, încercați mai întâi cele mai blânde soluții și mergeți până la soluții mai puternice și mai abrazive, după cum este necesar. 

Razuiti adezivul excesiv  

Dacă este o cantitate mare de produs varsat pe lemn, utilizați un card de credit vechi pe care nu îl mai folosiți (sau ceva similar cu o margine tare) pentru a razui excesul. Dacă aveți nevoie de un instrument mai puternic, utilizați o racleta cu o lamă ascuțită. 

 Este recomandat să îndepărtați adezivul în straturi, așa că aveți grijă când vă apropiați de lemnul în sine. 

Aplicați polish pentru mobilă 

 După ce ați îndepărtat manual excesul de adeziv de pe suprafața lemnului, încercați să lustruiți mobilierul pentru a îndepărta lipiciul. Pulverizați direct pe materialele lipicioase și frecați ușor cu o cârpă. Ar putea ajuta la ridicarea adezivului sau lipiciului și veți termina sarcina. 

Utilizați ulei mineral  

Toarnă o cantitate mică de ulei mineral pe adezivul vărsat și freacă-l cu o cârpă curată. Dacă aveți doar băuturi spirtoase minerale, combinați-le într-un raport 1-la-1 cu ulei de măsline. Asta înainte de a-l aplica ușor pe locul lipiciului.
 

 

 

 

Related posts

Noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, după numărul mare de cazuri de COVID-19

Adina Meyers

Unitate in diversitate

Adina Meyers

Revolutioneaza stilul baii tale cu baterii inspirate

Adina Meyers