Amenajari Interioare

Suprapunerea covoarelor poate fi o opțiune pentru locuința ta?

Combinarea, alăturarea, suprapunerea diverselor texturi și culori este normală în momentul amenajării unui spațiu. Această regulă se poate aplica cu succes și în cazul covoarelor, obținându-se astfel un aranjament cu un puternic caracter estetic. Decoratorii de interioare cunosc acest truc și recurg la el fie doar pentru a crea o zonă de interes într-o încăpere, fie pentru a realiza o corecție optică atunci când situația o cere. Există cazuri în care se dorește un anumit covor, dar care nu corespunde ca și dimensiuni, pentru zona în care urmează să fie amplasat

Astfel, se poate așeza sub acesta un alt covor, mai mare, care va juca rolul de suport. De regulă, covorul care intră în contact direct cu podeaua, se alege într-o nuanță neutră, pentru a permite expunerea nestingherită a modelului, culorilor și formei covorului poziționat deasupra.

Uneori, suprafața podelei care urmează să fie decorată cu un covor, depășește cu mult dimensiunile normale(1.60m X 2.30m ) atribute unui covor. În cazul în care nu se dorește expunerea unui covor a cărui lungime să atingă 3-4 metri lineari, se pot suprapune parțial covoare diferite din punct de vedere al mărimii, culorilor, texturii, modelului, impactul vizual fiind unul puternic și neașteptat.

Există situații în care podeaua, datorită culorii sau modelului estompează calitățile vizuale ale covorului. În acest caz, se poate apela la trucul suprapunerii a două covoare, alegându-se un covor într-o nuanță contrastant cu cea a pardoselii, care va încadra ca și o ramă covorul de dimensiuni mai mici așezat deasupra, punându-l astfel în evidență.

Pe o podea tratată cu lemn, gresie, ciment pare naturală prezența covoarelor. Chiar dacă pare ciudat să așezi un covor sau mai multe pe o suprafață acoperită în totalitate cu mochetă, această tehnică nu este una străină decoratorilor de interioare. Covoarele alese pot fi în contrast sau în armonie din punct de vedere cromatic cu mocheta pe care sunt amplasate, ajutând la punctarea unei anumite zone din încăpere

În concluzie, ești liber să folosești o varietate de covoare și combinații ale acestora, pentru spațiile din locuința ta!

Decorator Flavia Irimescu, tel.: 0747 666 473, [email protected] Foto: Pinterst

Articole similare

In baia ta ce se potriveste mai bine: o cabina de dus sau o cada?

casamea.ro

Cabana de vanatoare in stil aristocrat

casamea.ro

În Corbeanca: vilă în stil industrial-glam

casamea.ro

Lasă un comentariu

nineteen − nineteen =