Home

Reguli de care sa tii cont cand iti alegi aparatul de aer conditioant

Vara se instaleaza rapid anul acesta, astfel ca a sosit momentul sa vorbim despre aparatele de aer conditionat, singura solutie pentru a asigura confortul locuintei tale in fata valurilor de temperaturi amenintatoare. Chiar daca pare un simplu aparat electrocasnic, aerul conditionat este un dispozitiv sensibil, ce ne influenteaza nu doar factura de energie electrica, dar poate avea un impact puternic asupra sanatatii noastre. Pentru a evia orice probleme, iata cateva sfaturi de la profesionistii AlexIR Decor, specialisti in montajul de aparate de aer conditionat de peste 20 de ani.

                Clasa energetica

                Stim ca, de multe ori, pretul este factorul care influenteaza cel mai mult cumparatorii atunci cand fac alegerile privind aparatul de aer conditionat. Intr-adevar, aerul conditionat este o investitie importanta, insa este important sa gandim pe termen lung si la ce consecinte poate avea un aparat de aer conditionat ieftin, dar dintr-o clasa energetica inferioara. Stiati ca un aparat electrocasnic din clasa A are un consum energetic injumatatit fata de cele din clasa B? Asta inseamna nu doar ca putem proteja mediul, dar putem avea grija ca sfarsitul verii sa nu vina cu o factura usturatoare de energie electrica. Astfel, chiar daca un aparat de aer conditionat ieftim poate parea mai avantajos, pe termen lung este foarte posibil sa ajungeti sa platiti mai mult prin prisma facturilor.

                Tehnologia

                Cele mai populare aparate de aer conditionat prezinta acum tehnologia Inverter. Ce presupune aceasta mai exact? Este vorba de un sistem modulator care schimba temperatura din casa  in functie de nevoile tale. Prin faptul ca este evitata oprirea si pornirea frecvente ale aparatului, acesta va avea un consum mai redus datoria eficientei sporite. Atentie insa la costurile unui astfel de aer conditionat cu Inverter care pot fi destul de piperate.

                Garantia

                Cele mai multe dintre magazinele ce comercializeaza aparate de aer conditionat nu ofera doar garantia obligatorie de doi ani, ci una extinsa la trei ani datorita sensibilitatii dispozitivelor, dar si a costurilor destul de insemnate. Va recomandam sa optati pentru o garantie de cinci ani pentru compresor, dar si sa va asigurati ca aparatul a fost produs in conformitate cu normele europene. Trebuie sa stiti si ca, odata certificatul de garantie expirat, trebuie sa apelati, in cazul unei defectiuni, la o firma specializata in service si mentenanta de aparate de aer conditionat. Noi va recomandam echipa AlexIR Decor datorita experientei de peste 20 de ani pe piata aparatelor de climatizare.

                Producatorul

                Stim ca, in cele mai multe cazuri, brandul unui produs nu garanteaza pentru calitatea acestuia, insa in cazul electrocasnicelor, lucrurile difera. Cat priveste aparatele de aer conditionat, cel mai adesea acestea sunt produse de firme din Asia de renume, precum LG, Samsung, Panasonic sau Daikin, insa va puteti orienta si spre gama Whirlpool, cel mai mare producator de electrocasnice din lume.

               

Capacitatea de racire

Capacitatea unui aparat de aer conditionat trebuie aleasa in functie de marimea casei noastre. Acestea variaza intre 8000 si 60000 BTU, insa, in cazul locuintelor, nu se recomanda un dispozitiv ce depaseste 24000 BTU pentru a evita supraracirea. In cazul in care nu alegem dimensiunea potrivita raportata la marimea locuintei noastre, cel mai adesea vom avea probleme atat cu factura la energie electrica, dar si cu suprasolicitarea dispozitivului si reducerea perioadei de functionare a acestuia. 

Pretul

Un sfat important atunci cand mergeti sa achizitionati un aparat de aer conditionat este sa stabiliti un buget clar, avand in vedere ca un astfel de dispozitiv are preturi cuprinse intre 1000 si 5000 lei pentru o locuinta. Pretul variaza in functie de clasa energetica, capacitatea de racire, tehnologie si firma, insa aveti grija la costurile ascunse ce pot aparea pe parcurs. Nu uitati nici de taxa de montaj aer conditionat ce costa, in medie, 300 lei.

 

Nu uita!

Alegerea aparatului de aer conditionat nu este niciodata una simpla, mai ales avand in vedere gama larga de produse. Pentru a fi sigur ca alegerea ta este cea mai potrivita, trebuie sa iei in calcul cativa factori. Ai grija la clasa energetica a dispozitivului pentru a evita supraincarcarea facturii de energie electrica. Ai grija la capacitatea de racire a aerului conditionat prin raportarea la dimensiunile locuintei tale. Si, nu in ultimul rand, stabileste dinainte bugetul alocat pentru aceasta achizitie, pentru a evita orice probleme.

 

Related posts

8 preparate culinare franțuzești de încercat! De la aperitive, la feluri principale și deserturi – FOTO

Adina Meyers

Italienii se pregătesc de Festivalul de Film de la Veneția. Regulile sunt adaptate situației pandemice

Adina Meyers

Primul site de recrutare în construcţii din România. Cui i se adresează

Adina Meyers