Home LifeStyle

Inovație unică în lume! Bio-etichetă antimicrobiană dezvoltată în România

O bio-etichetă care va îmbunătăți igienizarea suprafeţei fructelor și legumelor cu coajă comestibilă este dezvoltată de un start-up românesc de biotehnologie.

Inovaţia unică în lume le va oferi producătorilor și consumatorilor o soluție sigură prin care să obțină igienizarea fructelor și legumelor cu coajă comestibilă, îndepărtând microbii și ceara prin expunere la jet de apă, înainte de consum.

„Pandemia de COVID-19 a adus recomandări și reglementări sporite ȋn ceea ce privește igiena, pe toate planurile. Consumatorii sunt mult mai atenți la igienizarea produselor pe care le cumpără, cu atât mai mult dacă sunt comestibile, ȋn timp ce comercianții implementează diverse măsuri pentru a răspunde acestor cerințe suplimentare de salubritate”, explică Marius Pașculea, fondator și CEO al startup-ul biotech Peelhy.

Folosind bio-eticheta, producătorii pot limita expunerea consumatorului final la toxiinfecțiile generate de bacteriile E-Coli, Listeria și Salmonella sau de ceara pe bază de petrol, reducând în același timp riscurile de dezvoltare a unor alergii.

Articole similare

Wienerberger.ro relansat intr-un nou format editorial

Redacția

Dulapurile metalice, ultimul trend in designul industrial

comunicat de presa

Azi ‚doer’. Mâine ‚thinker’.

comunicat de presa

Lasă un comentariu