Amenajari Interioare

Accente teal într-o locuinţă de mici dimensiuni

Un apartament de numai 55 mp, situat într-un imobil nou, a fost amenajat la sfârşitul anului de către specialiştii Interior Store. Întregul concept a pornit de la cerinţele proprietarilor, care şi-au dorit o locuinţă modernă, aerisită, care să ofere multiple spaţii de depozitare. Achiziţionat în timpul construcţiei, apartamentul a permis de la început o compartimentare conform proiectului de design al arhitecţilor. Astfel, accesul în locuinţă şi în zona de noapte se realizează prin holuri mici, în timp ce zona de zi deschisă oferă un spaţiu generos şi o lumină spectaculoasă.

S-au folosit finisaje actuale, precum pardoseala epoxidică utilizată în toate încăperile locuinţei şi vopsea decorativă în tonuri neutre.

Zona de zi propune un living deschis ce comunică cu bucătăria, cele două funcţiuni fiind delimitate de o insulă utilizată ca zonă de breakfast, dar şi de lucru acasă.

Livingul propune o canapea supradimensionată, ce asigură confortul proprietarilor, o masă de cafea funcţională şi un ansamblu modern ce oferă multiple spaţii de depozitare închise, dar şi deschise.

Mobilierul de bucătărie, într-o nuanţă alb frasin, deschide cromatic întreaga zonă. Acesta a fost conceput pentru a include toată gama de electrocasnice încorporabile necesară: cuptor, plită, lavoar, maşină de spălat vase, maşină de spălat rufe, combină frigorifică, dar şi spaţii de depozitare atât de utile în această zonă. În plus, insula prevăzută cu un blat lat este foarte practică şi multifuncţională.

Pardoseala epoxidică din zona bucătăriei este identică cu cea din living, pentru a păstra aspectul unitar al locuinţe, însă aici suprafaţa a fost personalizată cu un desen tematic.

Cromatica locuinţei este una "cuminte", ce îmbină tonuri de alb, nuanţe de pământ şi texturi de lemn natur, "accesorizate" cu tonuri teal.

Dinspre living, printr-un hol nu foarte generos, în care a fost amplasat un corp pentru depozitare, se realizează accesul către baie şi dormitor.

Baia locuinţei, cu o suprafaţă de numai 4 mp, propune o tematică marină prin pardoseala turnată. Pentru obiectele sanitare şi mobilier designerii au ales nuanţe de alb şi alb lucios, care "cuminţesc" cromatica băii.

Dormitorul, nu foarte generos, beneficiază de o pardoseală expoxidică decorativă în care au fost inseraţi fulgi multicolori. Pereţii finisaţi cu vopsea decorativă aplicată cu o tehnică specială sunt una dintre atracţiile încăperii.

Patul tapiţat cu piele albă beneficiază de o tăblie din perne reglabile, care asigură confortul maxim indiferent de poziţia corpului. Acesta include şi o ladă pentru depozitare – ideală pentru perne, pilote sau lenjerii de pat.

Noptierele suspendate, comoda cu sertare şi o zonă a şifonierului au primit finisaje într-o nuanţă modernă teal, ce scoate din anonimat întreaga încăpere, contrastând cu finisajele calde din rest.

Întreaga locuinţă a fost amenajată cu mobilier achiziţionat de la Interior Store.

Related posts

Accesorii care nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa moderna

Adina Meyers

Dragoste la prima vedere

Adina Meyers

Cum să creezi un spațiu primitor acasă, fără prea mult efort

Adina Meyers