Practic

Recuperatorul de căldură Prana – soluția ideală pentru rezolvarea problemelor cu igrasia, mucegaiul și condensul

O casă care nu beneficiază de unµ sistem de ventilație eficient se confruntă cu probleme precum igrasia, apariția mucegaiului și a condensului. Acestea nu doar că afectează sănătatea construcției, ci și pe cea a persoanelor care o locuiesc.

Pentru a elimina aceste probleme este important să se conștientizeze necesitatea unui sistem de ventilație ales în funcție de nevoile specifice. Astfel, în timp ce casele mai vechi se „bucură” de un sistem de ventilație natural, realizat prin fisuri și găuri, precum și prin deschiderea ferestrelor și a ușilor, cele noi – extrem de etanșe – au nevoie de ventilație mecanică pentru a asigura o bună circulație a aerului și pentru a-l purifica.

Igrasia, mucegaiul și condensul – un trio neplăcut, întâlnit în locuințele insuficient ventilate

Nu există persoană care să nu cunoască trio-ul igrasie-mucegai-condens. Acesta apare adesea în locuințele vechi, unde aerisirea în mod natural nu este permisă, și în cele mai noi care, datorită materialelor de construcție utilizate, nu pot să respire suficient.

  • Igrasia – se manifestă printr-o umezeală persistentă a pereților, cauzată de apa reținută în porii materialelor din care aceștia sunt creați. Afectează structura clădirii și facilitează apariția mucegaiului.
  • Mucegaiul – este efectul extrem de neplăcut al igrasiei. O casă în care se găsește mucegai este un loc care amenință sănătatea locuitorilor ei, conducând la alergii, afecțiuni respiratorii și dureri de cap, iar în anumite cazuri chiar la depresie.
  • Condensul – este asemănător igrasiei, în sensul că este caracterizat prin umezeală, doar că este temporar și se formează în special pe geamuri.

Prana – inventatorul sistemului de ventilare cu dublu flux

Orice locuință are nevoie de un sistem de ventilație eficient. Astfel, cele mai bune rezultate în acest sens sunt oferite de ventilatoare, dar nu de orice tip, ci de către cele cu recuperare de căldură.

Acestea nu doar că permit aerului să circule corect prin locuință, ci păstrează căldura din încăperi – contribuind astfel la eliminarea mucegaiului de pe pereți și la crearea unui mediu sănătos și confortabil.

Prana este compania care a inventat sistemul de ventilare cu recuperare de căldură cu dublu flux. De peste 15 ani, compania reușește cu succes să producă soluții integrate de ventilație cu eficiență energetică ridicată.

Tehnologia revoluționară dublu flux:

  • permite ca admisia și evacuarea aerului să aibă loc simultan și continuu, acest lucru însemnând un debit dublu de aer față de recuperatoarele clasice cu flux reversibil.
  • conduce la o reducere cu aproximativ 30% a cheltuielilor de încălzire în timpul iernii și la o reducere de până la 70% la energia consumată pentru aerul condiționat în timpul verii.
  • face ca fluxurile de aer să funcționeze simultan, fără să se amestece, deoarece admisia și evacuarea sunt separate.

Cea de-a patra generație de sisteme de ventilație Prana este echipată cu recuperatoare de căldură din cupru, fiind produsă într-un laborator climatic care permite inginerilor să dezvolte, să testeze și să aducă pe piață modele noi, mai performante.

Recuperatoarele Prana – soluția ideală pentru eliminarea mucegaiului, a igrasiei și a condensului

Pentru a scăpa de mucegai și pentru a împiedica apariția igrasiei este recomandată montarea în locuință a unor ventilatoare cu recuperare de căldură. Datorită modului de funcționare, acestea controlează nivelul de umiditate și împiedică formarea condensului pe geamuri și în alte zone reci ale casei, menținând totodată aerul proaspăt și bogat în oxigen și ioni naturali.

Pe pranaromania.ro se găsesc mai multe tipuri de recuperatoare de căldură Prana. Pentru locuințe sunt recomandate două modele și anume: recuperatorul Prana-150 și recuperatorul Prana-200G. Ambele produse sunt silențioase (25 dB), au o eficiență energetică de peste 90% și, datorită schimbătorului de căldură din cupru, asigură decontaminarea aerului și păstrează căldura în încăpere.

Montajul unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură Prana se realizează rapid, fără praf și fără a fi ulterior nevoie de lucrări de reparații. Acesta presupune doar executarea unei găuri în partea superioară a unui perete, cu diametrul corespunzător modelului, unitatea fiind montată apoi cu ajutorul unui material de etanșare astfel încât singura parte vizibilă a sistemului să fie doar grila de ventilație.

În plus, recuperatoarele Prana dispun de sistem de auto-curățare și, neavând filtre cu potențial de contaminare care să necesite înlocuire periodică, sunt foarte ușor de întreținut și economice.

Related posts

Livingul, incaperea familiei

Adina Meyers

7 lucruri pe care trebuie sa le ai in casa pana la 30 ani

Adina Meyers

Cum să refoloseşti PET-urile

Adina Meyers