LifeStyle

Sfaturi pentru alegerea cremei de corp potrivite

Este important ca atât pielea feței, cât și cea a corpului să primească aceeași doză de atenție. O piele sănătoasă, catifelată și strălucitoare ne va face mereu să ne simțim bine, să avem mai multă încredere în abilitățile noastre și să fim mai puternice.

Îngrijirea corespunzătoare a pielii corpului începe cu o cremă bună. Aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de tipul pielii, de nevoile specifice ale acesteia și, desigur, în funcție de ingrediente.

Pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor, este important să se opteze întotdeauna pentru o cremă de corp naturală, de preferat bio, care să nu conțină substanțe dăunătoare și care să asigure o hidratare intensă.

Cum trebuie să fie o cremă de corp bună

O crema de corp bună trebuie să poată penetra pielea astfel încât să creeze o barieră protectoare și să mențină apa în țesut. De asemenea, aceasta trebuie să ofere hidratare și zonelor expuse la factorii externi nocivi și care au tendința de a se usca mult mai repede, așa cum sunt mâinile și picioarele.

Chiar dacă majoritatea cremelor de corp au efect hidratant, asta nu înseamnă că sunt neapărat bune. Pe lângă acest lucru, este important să fie și eficiente în privința afecțiunilor pe care le „tratează” – trebuie să poată controla producția de sebum, să prevină iritațiile, să protejeze de razele UV etc.

Alege crema de corp în funcție de tipul de piele

Cosmeticele destinate îngrijirii pielii corpului sunt și ele împărțite în categorii, cum sunt și cele destinate îngrijirii tenului. Astfel, se poate vorbi despre:

– Creme de corp pentru piele normală – dat fiind faptul că acest tip de piele nu se usucă repede și nu cunoaște o producție ridicată de sebum, cremele destinate îngrijirii ei trebuie să se axeze mai mult pe protecție și pe menținerea echilibrului. Acestea trebuie, totodată, să asigure hidratarea și să păstreze elasticitatea.

– Creme de corp pentru piele uscată – pentru a preveni iritațiile, pruritul și aspectul neplăcut cauzat de descuamare, sunt recomandate cremele de corp care conțin ingrediente umectante, care absorb și rețin apa, hidratând în profunzime.

– Creme de corp pentru piele grasă – pielea grasă poate da semne de îmbătrânire mai repede decât celelalte tipuri de piele. Aceasta necesită creme ușoare, lichide, care nu conțin uleiuri și care au în compoziție, pe lângă ingrediente ce oferă suplețe și ingrediente care să prevină erupțiile, blocarea porilor și iritațiile.

Ia în calcul faptul că există mai multe tipuri de cremă

În alegerea unei creme de corp bune trebuie să se țină cont și de faptul că există mai multe tipuri de astfel de produse:

– Creme umectante – asigură absorbția apei în profunzimea pielii și reglează producția de sebum. Sunt mai eficiente pentru pielea grasă și conțin ingrediente precum mierea, glicerina, acidul hialuronic, ureea sau gelatina.

– Creme emoliente – oferă efectul de piele moale, catifelată la atingere, fiind recomandate pielii uscate și sensibile. În compoziția acestora se găsesc ingrediente precum uleiurile esențiale, ceara naturală sau uleiul de jojoba.

– Creme oclusive – încurajează producerea naturală a uleiurilor la nivelul pielii, prevenind evaporarea apei. Sunt ideale pentru orice tip de piele și conțin, de regulă, ingrediente precum lanolina, ceara de albine, acizii grași sau uleiurile minerale.

– Creme exfoliante – au rolul de a înlătura celulele moarte de pe suprafața pielii, facilitând hidratarea. Sunt recomandate pentru toate tipurile de piele, în special pentru zonele uscate și aspre.

Caută o cremă de corp naturală

Fie că este vorba de o cremă de corp hidratantă sau de una cu efect exfoliant, este important să se acorde o atenție deosebită ingredientelor din care aceasta este creată.

Pentru ca pielea să se bucure de un tratament corect, este recomandat ca acestea să fie naturale, bio de preferat.

De ce bio? Cremele de corp bio sunt create după reguli stricte, sunt supuse unui control permanent, conțin ingrediente naturale alese cu grijă și nu conțin substanțe nocive.

Spre deosebire de cremele chimice, cele din ingrediente organice sunt mai ușor de absorbit de către piele, o protejează și o hidratează corect, au un parfum delicat și oferă o strălucire aparte.

Bio Alchimia pune la dispoziție creme de corp create din ingrediente organice, de către mari producători de produse cosmetice din Italia. Pe lângă acestea, pe site-ul companiei se găsesc și loțiuni de corp, scruburi, geluri de duș, creme anticelulitice și antivergeturi, deodorante etc.

Gama largă de produse bio destinate îngrijirii pielii oferă posibilitatea găsirii produselor perfecte, de la A la Z. Startul se dă pe bioalchimia.ro!

Related posts

Astra Asigurari lanseaza website-ul www.astraonline.ro dedicat vanzarii online a politelor de asigurare

Adina Meyers

Consumabile de hartie de unica folosinta pentru o igiena ideala

Adina Meyers

Premiera „Actrițele” va avea loc pe 20 septembrie!

Adina Meyers