In fiecare vara corpul nostru trebuie sa fie pregatit pentru a infrunta temperaturile ridicate din cele cateva zile de foc ale anotimpului. Ziua in timp ce trebuie sa ajungem in diferite locuri sau noaptea atunci cand si pernele si saltele ne tin de cald, organismul nostru trebuie sa poata face fata caldurii extreme.

Desi aerul conditionat poate fi o solutie de moment eficienta impotriva caniculei, trebuie sa stii ca excesul nu este benefic nici in acest caz. Curatarea filtrelor de aer este foarte importanta deoarece neglijarea lor poate crea un mediu propice pentru bacterii si diverse afectiuni, respectiv rinite sau chiar pneumonii.

Fie ca esti in sufrageria propriei locuinte sau la birou, temperatura reglata cu ajutorul aparatului nu trebuie sa fie in niciun caz mai joasa de 25 de grade. Regula indicata de specialisti este ca temperatura din incapere sa fie cu 5 grade mai joasa decat cea de afara. Astfel eviti socurile termice bruste care iti pot afecta sanatatea pe termen lung.

Diferentele de temperatura resimtite consecutiv intr-o perioada scurta declanseaza reactii imediate ale organismului: transpiratie in exces, respiratie greoaie, senzatie de disconfort si cresteri ale tensiunii. Din fericire, persoanele sanatoase resimt aceste simptome pentru o scurta durata de timp, perioada in care corpul isi regleaza temperatura conform mediului in care se afla.

Ministerul Sanatatii alaturi de specialistii in domeniu recomanda mici trucuri pentru a putea face mai bine fata acestor zile toride:

– Apeleaza la palarii care sa te fereasca de razele soarelui si la haine vaporoase in culori deschise pentru a nu atrage caldura si mai mult

– Bea zilnic aproximativ 2L de apa pentru o mai buna hidratare. Din cauza caldurii, organismul pierde apa foarte repede.

– Nu te expune la soare foarte mult in intervalul 11:00-17:00 cand soarele este cel mai nociv.

– Deschide geamurile locuintei doar spre seara, atunci cand temperatura de afara incepe sa mai scada.

– Evita alcoolul deoarece te deshidrateaza. Poti, in schimb, sa consumi multe legume si fructe.

Pe timpul noptii, atunci cand canicula te impiedica sa dormi asa cum ti-ai dori, asigura-te ca spatiul in care te odihnesti este ventilat corespunzator, iar lenjeriile de pat permit circulatia aerului.

Bambusul este materialul perfect pentru produsele tale de dormit, fiind potrivit pentru orice anotimp, indiferent de temperatura.

Perna Nature cu bambus are proprietati antialergice si antimicrobiene naturale, fiind o solutie ideala pentru persoanele cu ten sensibil sau pentru cei ce sufera de alergii sau astm. Ventilatia exceptionala a fibrelor de bambus prin dispersia umiditatii excesive recomanda bambusul persoanelor care transpira excesiv in timpul somnului.

Afla mai multe aici si transforma-ti somnul intr-un basm, chiar si pe timp de canicula!

Related posts

Ce optiuni ai atunci cand nu doresti televizorul la vedere?

Adina Meyers

Delta DesignExpo. Viziteaza expozitia pana pe 9 mai!

Adina Meyers

Decor fara varsta intr-o garsoniera de burlac

Adina Meyers