Sustenabilitatea, eficienta energetica, utilizarea materialelor naturale si reintoarcerea la traditii sunt cateva dintre tendintele care se manifesta in prezent in diferite domenii, cu predilectie in cel al constructiilor si arhitecturii.

Tot mai des, in cadrul proiectelor de case si cladiri moderne sunt adoptate solutii care apeleaza la materiale ce intra in categoria celor traditionale si care, in plus, se bucura in prezent de o multitudine de inovatii. Dintre acestea, tigla ceramica ocupa un loc de frunte, alaturi de caramida, gresie si faianta.

Tiglele ceramice TONDACH® sunt produse 100% naturale, materia prima utilizata pentru fabricarea lor fiind argila pura. Folosit din cele mai vechi timpuri, acest material ecologic este rezistent in timp si la efectele mediului inconjurator si ofera multiple avantaje in privinta confortului interior. Culorile sunt, de asemenea, naturale si deosebit de pregnante: rosu caramiziu, verde si chiar nuante inchise. Suprafata finisata a tiglelor TONDACH® isi pastreaza culoarea, iar arderea in cuptoare la peste 1.000°C le confera cea mai mare longevitate, durata de viata dovedita a unei tigle TONDACH® depasind 100 ani. In plus sunt si rentabile, iar TONDACH Romania propune solutii complete pentru acoperis ceea ce denota un inalt nivel calitativ solicitat in prezent la toate proiectele moderne. Pentru fiecare produs in parte sunt oferite accesoriile si elementele de siguranta necesare, incepand de la izolatie si pana la scarile de acces, parazapezi, ori treceri pentru cabluri, iar aceste elemente se potrivesc cu succes pentru orice model de tigla.

Deosebit de important este faptul ca tiglele ceramice sunt reciclabile. Orice piesa de tigla veche, antica, rezultata din demolare sau inlocuire, se poate recupera si refolosi, eventual in mixuri cu tigle ceramice noi.

Tiglele ceramice se remarca in primul rand prin aspectul estetic, ceea ce inseamna ca se preteaza perfect la orice proiect care vizeaza designul. Avand in vedere ca acoperisul are o pondere importanta in volumetria casei, culoarea invelitorii trebuie aleasa cu grija, in concordanta cu textura, materialul si nuanta fatadelor. Este nevoie insa de o varietate mare de solutii care sa ofere expresivitate si personalitate locuintei. Tinand cont de aceste cerinte, TONDACH® a reusit sa aduca pe piata o varietate de suprafete, modele si nu mai putin de 25 de nuante diferite pentru tiglele ceramice. Practic, asta inseamna 400 de optiuni pentru conturarea acoperisului conform dorintelor, atat in ceea ce priveste constructiile noi, cat si cele care necesita renovare. Pentru o alegere inspirata, TONDACH® pune la dispozitie, pe langa gama larga de culori, si o paleta bogata de angobe si glazuri, care ofera stabilitate cromatica, netezime, culoare si luciu.

Glazurile AMADEUS sunt o inovatie TONDACH Gleinstätten, Austria. La temperaturi de peste 1.050°, glazura lichida se intrepatrunde cu tigla ceramica, rezultand formatiuni minerale, care confera tiglei aspectul sau caracteristic, ce impresioneaza atat prin frumusete, cat si prin calitatea superioara.

Solutiile noi de tigla cu ondula se pot folosi cu succes in cadrul proiectelor moderne, cu acoperisuri ce prezinta suprafete curbate. De asemenea, tigla ceramica glazurata TONDACH poate reprezenta in aceste proiecte o alegere deosebita pentru fatade, atat din punct de vedere decorativ, cat si ca protectie.

Tiglele ceramice de dimensiuni mari

Pentru proiectele moderne, cele mai recomandate sunt tiglele ceramice TONDACH® de dimensiuni mari, XXL,  care prezinta nenumarate avantaje. Frumoasele case prezentate in acest material au ca specific acel acoperis a carui invelitoare este tigla ceramica TONDACH XXL care se deosebeste prin prestanta si prin nobletea materialului, in plus fiind si o solutie economica.  Intre avantajele prezentate de aceasta solutie se pot enumera: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand de la doar 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemnos pentru sarpanta, volum mai mic de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc. Din punct de vedere estetic aceste tigle se prezinta intr-o gama foarte variata de forme si culori.

Rezultate premium deosebite pot fi obtinute cu tiglele XXL glazurate sau angobate, cum este cazul tiglei RUMBA AMADEUS visiniu sau RUMBA antracit.

Gama de culori pentru tiglele de format mare XXL este este natur si engoba rosu, maro, antic si negru. Bolero, cu liniile sale discrete si elegante, incununeaza arhitectura cladirilor in stil modern, Rumba  confera acoperisului un aer mediteranean prin formele sale arcuite, Twist reprezinta imbinarea perfecta intre practic si armonie cu suprafete care incanta privirea, iar TANGO+ prin eleganta sa fina si stilul impunator innobileaza orice locuinta.

Raportul perfect dintre functionalitate si design a facut ca tigla economica Twist de format mare sa devina una dintre optiunile preferate ale romanilor, mai ales ca, prin gama de culori si forme se poate adresa oricarui tip de client. Avand dimensiunile de 25,5 x 50 cm, o greutate de 3,45 kg si necesitand petreceri mai putine, doar 8,8-9,3 bucati de tigle Twist sunt necesare pentru acoperirea unui metru patrat de acoperis, realizandu-se astfel economii substantiale de material, care pot depasi 25%. Disponibile si in culoarea antracit, casele avand invelitoarea din tigle ceramice Twist se bucura de eleganta si personalitate speciale.

O alta solutie deosebita o reprezinta tiglele ceramice Tango+, care prin eleganta si stilul impunator pot innobila orice locuinta. Suprafata este simpla si placuta. La fel ca si in cazul tiglei Twist, Tango+ permite o distanta variabila intre sipci. Din acest motiv ambele tipuri de tigla sunt ideale pentru reconstructia acoperisurilor vechi.

Dimensiunile, greutatea si necesarul pe metru patrat pentru Tango+ sunt identice ca la tigla Twist: 30 x 50 cm,  greutate  3,6 kg, 8,8-9,3 bucati pe metru patrat. Gama de culori este teracotta, antracit, maro si glazuri Amadeus.

Proiecte cu prestanta

Pentru realizarea unor acoperisuri cu o prestanta deosebita in cadrul unor proiecte moderne, a fost dezvoltat produsul Figaro Deluxe. Acesta se remarca prin nuantele elegante si prin faptul ca se potriveste perfect acoperisurilor cu linii drepte si unui stil arhitectural care are aceste caracteristici. Pe langa nuantele naturale si mate, Figaro Deluxe este disponibil si in varianta glazurata. In felul acesta, se pot obtine acoperisuri individualizate, care vor face fata conditiilor meteorologice extreme.

Proiect de casa moderna cu influente mediteraneene

Aceasta casa proiectata de WIGWAM Design, www.biroudearhitectura.ro (vezi galeria foto), are ca beneficiari un cuplu tanar cu un stil de viata sanatos,modern, care adora culorile si mai ales energia pe care acestea le emana. Arhiectura casei foloseste elemente caracteristice arhitecturii mediteraneene avand si influente actuale.

Constructia rezultata se remarca prin aspectul luminos si aerisit. Deschiderea prin ferestre in stil francez a zonelor de zi catre piscina, precum si terasa acoperita prevazuta la parter indeamna la relaxare si la petrecerea a cat mai mult timp in aer liber. Elementul principal caracteristic arhitecturii mediteraneene este acoperisul cu panta lina si tigle tip olan care contribuie din plin prin culoare si aspect natural la o ambianta relaxata. 

 

 

 

Related posts

PREGĂTIRI DE CANICULĂ: CUM MASCHEZI ÎN LOCUINŢA TA PREZENŢA NOII UNITĂŢI DE AER CONDIŢIONAT

Adina Meyers

Ansamblul APARTAMENTE Radacini atrage parintii studentilor la Medicina si Drept

Adina Meyers

Luna cadourilor si in imobiliare

Adina Meyers