LifeStyle

Primul concurs national de design de carte: „Cele mai frumoase carti din Romania”

Competitia este parte a proiectului „Cele mai frumoase carti din Romania”, un eveniment menit sa initieze o dezbatere profesionista pe tema designului de carte si sa ajute la profesionalizarea acestui domeniu. Proiectul isi propune sa promoveze cele mai valoroase realizari autohtone in domeniul designului de carte, atit la nivel national, cit si la nivel european.

Concursul national de design de carte, o conferinta  (master-class) dedicata profesionistilor din domeniu, sustinuta de una dintre cele mai importante specialiste internationale ale momentului, Uta Schneider (Germania) si doua expozitii (la Frankfurt si Bucuresti) – acestea sint cele trei componente ale proiectului „Cele mai frumoase carti din Romania”, aflat anul acesta la debut.

Concursul de design de carte, de interes atit pentru profesionistii din industria cartii, cit si pentru artistii vizuali si publicul larg, isi propune sa evalueze cartile ultimilor 2 ani, realizate in Romania sau Republica Moldova.

Inscrierile vor avea loc pina in data de 2 octombrie, iar anuntarea finalistilor, pe 8 octombrie. Cei interesati vor putea gasi mai multe detalii despre concurs pe www.celemaifrumoasecarti.ro.

Jurizarea va avea loc in perioada 3-7 octombrie. Juriul este alcatuit din 5 specialisti romani (Tim Nadasan, Mircia Dumitrescu, Stela Lie, Nicu Ilfoveanu, Mario Demezzo) si un consultant extern: Uta Schneider (Germania).

Pe data de 4 octombrie, Uta Schneider, una dintre cele mai apreciate specialiste in domeniul graficii de carte, directoare timp de 11 ani a Fundatiei Buchkunst din Frankfurt (organizator al competitiei „Best German Book Design” si al concursului  „Best Book Design from all Over the World”), va sustine o conferinta (master-class) pe tema tendintelor actuale si a criteriilor de evaluare in domeniul designului de carte.

Cele doua expozitii planuite sa aiba loc in cadrul proiectului „Cele mai frumoase carti din Romania” vor avea loc la Frankfurt, in cadrul editiei de anul acesta  a Tirgului International de Carte (10-14 octombrie), la standul Romaniei, apoi la Bucuresti, la finalul lunii octombrie. In cadrul vernisajului expozitiei de la Bucuresti, va avea loc si ceremonia de premiere. Dintre cartile nominalizate, juriul va acorda 3 distinctii (Premiul I, Premiul al II-lea si Premiul al III-lea) si un Premiu de incurajare pentru tinerii graficieni.

Proiectul  „Cele mai frumoase carti din Romania” este realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).

Parteneri: Uniunea Editorilor din Romania, Headsome Communication, Clubul Ilustratorilor, Galeria Posibila, Infocarte.ro, UNAgaleria, Asociatia Idioma, Square Media, BookMag

Parteneri media: Modernism.ro, Accente, Agentia de Carte, Bookaholic, Bookland, Be-Where, Dilema Veche, LiterNet, Observator cultural, Radio Romania Cultural, Ziarul de duminica, 24-FUN

• Mai multe informatii: Asociatia pentru Performanta si Cultura (Adina Pasca – 0726/181.341, acasa@celemaifrumoasecarti.ro)

• Informatii pentru presa: Headsome Communication (Oana Boca – 0722/609.478, Ioana Gruenwald – 0722/539.011, office@headsome.ro)

 

Related posts

Lansarea colectiei Reborn by Alexandra Calafeteanu – un eveniment ca o declaratie de putere a femeii la 30 de ani!

Adina Meyers

Pe tine cum te influenteaza culorile?

Adina Meyers

Desert de sezon: prajitura cu struguri

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe