LifeStyle

Oțetul și câteva întrebuințări ale sale

Oțetul este nelipsit din bucătărie; se folosește la gătit, la diverse salate, la murături etc. Dar mai are și alte întrebuințări. Având proprietăți antiseptice poate fi folosit pentru a curăța diverse suprafețe.

Așadar, se poate spune că oțetul este un agent natural de curățare. Simplu sau în combinație cu alte elemente poate face chiar minuni.

Amestecați în părți egale oțet cu spirt medicinal pentru a obține o soluție cu care puteți spăla geamurile.

Pentru a șterge blaturile din bucătărie, dar și frigiderul, puteți folosi oțet amestecat cu apă. Pentru a dezinfecta mașinile de spălat rufe și vase puteți folosi de asemenea oțet. Este indicat să repetați această operațiune în fiecare lună.

În cazul în care s-a depus calcar în fierbătorul de apa, puteți adăuga oțet și apă, iar apoi să fierbeți acest amestec. După aceea este indicat să clătiți foarte bine cana.

Și cuptorul cu microunde poate fi curățat cu ajutorul oțetului. Așezați un recipient plin cu oțet și porniți aparatul. Aburii care rezultă vor înmuia petele și astfel vă va fi mult mai ușor să îngrijiți electrocasnicele.  

Un amestec de oțet și șampon de copii vă va ajuta să aveți mereu pensulele de machiaj curate.

Obiectele de bronz și cupru se curăță foarte ușor dacă amestecați oțet și ketchup.

Umpleți un recipient pulverizator cu oțet; astfel, vă va fi mult mai ușor atunci când veți dori să dezinfectați diverse suprafețe din locuința dumneavoastră.

Așadar, oțetul este foarte util pentru tine și locuința ta.

Related posts

În jurul lumii: tradiții de Anul Nou

Adina Meyers

Alege cele mai bune soluții pentru întreținerea bucătariei

Adina Meyers

Idei pentru ghivecele mari de gradina

Adina Meyers