Amenajari Interioare

Primavara se da startul pentru renovarea podului

Sunt tot mai multe spatii la mansarda care gazduiesc birouri, institutii, scoli, gradinite, restaurante, pensiuni, ateliere de creatie ale artistilor, fapt care demonstreaza ca acest spatiu de sub acoperis poate fi valorificat la potentialul maxim in prezent printr-o procedura simpla, pe care v-o prezentam pe scurt.

Daca aveti o casa cu pod neutilizat sunteti printre cei norocosi, deoarece puteti beneficia de avantajul renovarii acestuia, obtinand o noua suprafata utilizabila, atat pentru uz personal, cat si pentru inchirierea acesteia, ca sursa constanta de venit.

Amenajarea podului ca spatiu locuibil se face prin folosirea ferestrelor de mansarda care ofera o iluminare naturala si ventilatie optima pentru un mediu interior sanatos. Cele mai performante produse de izolare asigura confortul interior, astfel incat verile sa fie racoroase, iernile calduroase si nivelul de zgomot din exterior redus.

Odata cu venirea primaverii puteti incepe renovarea:

1. Instalati corect la nivelul invelitorii ferestrele de mansarda VELUX, folosind produsele de izolare cu rolul de a asigura instalarea rapida, corecta si de a reduce semnificativ pierderile de caldura: kitul de izolare termica si folia bariera de vapori.

In cazul in care la montarea ferestrelor de mansarda nu utilizati kitul de izolare termica, izolati cu grija spatiile dintre tocurile ferestrelor si capriori cu vata minerala sau bazaltica pentru reducerea pierderilor de energie si evitarea puntilor termice.

2. Aplicati cu deosebita atentie termoizolatia atat pe parapet, cat si in jurul ferestrelor de mansarda, pentru evitarea condensului.

3. Realizati finisajul in jurul ferestrelor de mansarda. Cea mai simpla metoda este confectionarea acestuia din placi de gips carton in forma evazata: orizontal in partea de sus si vertical in partea de jos. Corpurile de incalzire amplasate sub fereastra asigura o buna circulatie a aerului cald pe intreaga suprafata vitrata, evitand si aparitia condensului.

4. Atentie la etapele de finisare care au un anumit continut de umiditate. Tencuitul, varuitul, gletuitul se pot realiza primavara, cu conditia ca procesul de uscare a peretilor sa nu fie incetinit de umiditatea ridicata de afara. Ventilatia se realizeaza cu usurinta daca deschideti larg ferestrele, cate 5 minute, la intervale regulate de timp, fara sa aiba loc racirea peretilor. Astfel se previne formarea condensului si peretii mansardei se vor putea usca. In acelasi timp, utilizati o sursa de caldura in mansarda pentru mentinerea unei temperaturi de minim 5 grade la interior.

5. Definitivati si alte aspecte precum: aplicarea tapetului – daca amenajati mansarda conform ultimelor tendinte, reconditionarea si lacuirea grinzilor aparente – pentru o mansarda in stil clasic sau rustic, lacuirea pardoselii intr-o culoare deschisa, pentru a reflecta lumina sau realizarea scarii de acces in mansarda. Daca lucrati cu spor, veti putea sa va bucurati de o mansarda luminoasa si bine izolata in cateva luni.

Pentru mansarde si primaveri inspirate vizitati www.velux.ro

Related posts

Mobilier vintage si arta aborigena made in Australia

Adina Meyers

Iata cum printr-o usoara modificare a palatei de culori poti aduce un aer proaspat locuintei tale

Adina Meyers

Culoarea anului 2021 pentru amenajari interioare

Adina Meyers