Practic

Pregatiri pentru venirea toamnei

Inainte ca vara sa ia sfarsit e bine sa ne pregatim asa cum se cuvine de venirea toamnei. Nu trebuie neaparat sa te complici cu numeroase modificari, ci de cele mai multe ori micile detalii sunt cele care vor face diferenta.

Aceasta pregatire a casei tale consta in special in pregatirea pentru venirea sezonului rece, atunci cand temperaturile vor incepe sa scada din ce in ce mai mult pana ce iarna va bate la usa si isi va intra pe deplin in drepturi. In randurile urmatoare iti vom vorbi mai detaliat despre principalele lucruri pe care le poti face pentru a te pregati de venirea toamnei.

Din moment ce pregatirile le vei face la sfarsit de vara, temperaturile vor fi in continuare unele mai ridicate. Asadar ce moment e mai bun ca asta pentru a zugravi peretii intr-o nuanta care sa ne duca cu gandul la noul anotimp care isi va intra curand in drepturi? Poti lasa usile si geamurile deschise astfel incat vopseaua sa se usuce intr-un timp record.

Care sunt cele mai potrivite culori in care sa iti zugravesti peretii odata cu venirea toamnei? Cele spre care merita sa iti indrepti atentia in acest sezon sunt bej, verde, rosu, mov, galben, aramiu, violet inchis sau portocaliu. Nu doar ca acestea te vor ajuta sa obtii un decor special, contrastant, dar aduc beneficii in ceea ce priveste starea pe care noi o avem (de exemplu, ni se va parea ca locuinta noastra este mult mai calduroasa si primitoare, precum si ca suntem mai aproape de natura).

Desigur, nu va trebui neaparat sa zugravesti pentru a aduce culorile toamnei in casa ta. Un efect la fel de puternic poate fi obtinut si cu ajutorul materialelor textile. Fie ca vorbim de covoare, paturi sau perne, integrarea lor in decor cu siguranta nu va trece neobservata.

Urmatorul lucru pe care tu va trebui sa il faci este sa te asiguri ca nu exista zone prin care sa patrunda in interior aerul rece de afara sau care sa lase aerul cald din interior sa iasa. Facand asta o sa obtii o locuinta mult mai eficienta din punct de vedere energetic. Atentia ta va trebui sa se indrepte in special catre ferestre, usi si pereti, unde de obicei gasim astfel de zone.

Nu trebuie sa uiti nici de cresterea nivelului de confort din casa, facand-o sa para mult mai primitoare si calduroasa. Acest lucru il poti face foarte usor si rapid cu ajutorul materialelor textile groase. Ele pot fi paturi, perne, covoare sau chiar draperii. In perioada sezoanelor reci nu trebuie sa te feresti de folosirea lor din abundenta.

Related posts

Cum poti sa creezi un cadru romantic in dormitorul matrimonial

Adina Meyers

Culorile in dormitorul barbatilor

Adina Meyers

Cum să-ţi faci singur un set de dining

Adina Meyers