Practic

Cum sa spalati pernele si sa le prelungiti durata de viata

Desi va schimbati in mod regulat asternuturile si poate chiar va curatati salteaua, pernele au nevoie de spalare la un anumit interval de timp.

Atunci cand spalati pernele si pilotele le prelungiti durata de viata. De-a lungul timpului, pernele colecteaza praf , sebumul eliminat corp, saliva, crema de fata si acarieni.

In ce interval de timp este indicat sa le spalam

Este preferinta personala cu privire la frecventa cu care ar trebui sa spalati pernele, insa este recomandat sa le spalati cel putin de doua ori pe an.

Intotdeauna asigurati-va ca cititi eticheta de ingrijire inainte de spalare. In general, umpluturile de poliester, puf sau pene pot fi spalate intr-o masina, dar spuma cu memorie sau latexul nu pot fi spalate. Daca nu sunteti sigur ce fel de umplutura aveti (sau ati smuls eticheta), cel mai bine este sa apelati la modul traditional de spalare. Scoateti-va pernele afara intr-o zi insorita, bateti-le cu un maner curat de matura. Lasa-le apoi sa se aeriseasca la soare si aer proaspat pentru cateva ore. De asemenea, puteti aspira pernele din spuma.

Iata ce altceva puteti face pentru a va mentine pernele proaspete:

Folositi fete de perna de protectie

Acoperiti pernele cu protectii inainte de a pune fetele de perna. Apoi spalati-le in fiecare saptamana cand schimbati cearsafurile. Intre spalari, scuturati pernele atunci cand faceti patul in fiecare zi. Acest lucru ajuta pentru a redistribui umplutura uniform.

Folositi un ciclu de spalare bland

La o temperatura de 60 de grade si incheie spalarea cu un ciclu usor de uscare. In caz contrar, agitarea intensa poate rupe umplutura. Atentie insa si la cuva masinii de spalat. Daca aveti perne mari si voluminoase va recomandam sa duceti pernele la o spalatorie. Cea care curata pernere este de fapt miscarea de agitatie din interiorul masinii de spalat. Daca masina de spalat nu face fata, pernele vor fi doar udate nu si curatate.

Nu spalati pernele in apa fierbinte.

Folositi apa rece sau calda, nu fierbinte, care poate descompune filamentul din perne. Reduceti cantitatea de detergent de rufe pe care il utilizati de obicei; sa spunem, ¼ dintr-un capac. Nu utilizati balsam, care se poate aduna pe perne si poate provoca un luciu care atrage mai multa murdarie si uleiuri. Daca este posibil, alegeti o a doua clatire pentru a elimina complet orice reziduuri.

 

Related posts

Cum ne putem reconfigura apartamentul?

Adina Meyers

10 lucruri pe care să nu le atunci niciodată în chiuvetă

Adina Meyers

Livingul viitorului – mari spatii goale

Adina Meyers