În luna iubirii, surprindeţi-vă partenerul de viaţă cu un desert cu totul special, în formă de inimioară. Cu siguranţă, prăjiturelele vor fi apreciate nu doar pentru aspectul irezistibil şi gustul delicios, ci mai ales pentru „ingredientul” lor secret: dragostea.
Ingrediente:
6 ouă
250 g zahăr
270 g făină
10 linguri de apă
un praf de copt
2 linguri de cacao
frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
o rodie pentru decor
100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingură de apă până obţineţi o cremă groasă. Puneţi făina şi praful de copt în acest amestec. Bateţi albuşurile spumă, încorporaţi în compoziţie şi omogenizaţi. Ungeţi cu unt o formă de tort de 26 cm şi tapetaţi-o cu făină, după care aşezaţi aluatul şi coaceţi la foc potrivit timp de 40 de minute. Scoateţi blatul şi lăsaţi-l să se răcească. Apoi, cu ajutorul unei forme, decupaţi inimioare. Bateţi frişca lichidă cu zahărul pudră, iar când s-a întărit, puneţi un strat pe fiecare inimioară. Răzuiţi ciocolata neagră, iar „fulgii” obţinuţi presăraţi-i peste frişcă. Desfaceţi rodia şi decoraţi prăjiturelele cu sâmburi.
Sfat
În sezonul rece, consumaţi cât mai des rodii. Aceste fructe sunt foarte bogate în vitamine, antioxidanți, fibre şi sărace în calorii, aducând nenumărate beneficii organismului, indiferent că preferaţi să le mâncaţi naturale, în preparate calde, în salate, deserturi, sub formă de suc sau condiment.