LifeStyle

Poți avea o casă curată și fără să folosești substanțe chimice

Aproape toate soluțiile de curățare destinare locuinței conțin substanțe toxice care poluează în timp ce curăță diverse suprafețe. Însă detergenții care pe de-o parte ne fac viața mai ușoară și mai curată, iar pe de altă parte ne expun unui număr considerabil de agenți toxici, ar putea fi înlocuiți cu soluții create chiar de tine, eliminând riscul poluării.

Iată 6 propuneri din partea noastră care te vor ajuta să ai casa mai curată, fără ca sănătatea să îți fie afectată.

Elimină rugina din baie

Poți curăța petele de rugină de pe suprafețe ceramice cu ajutorul unui amestec de oțet și praf de copt. Lasă amestecul să acționeze câteva minute pe pată după aplicare, apoi curăță-l cu apă și șterge suprafața cu o cârpă uscată. 

 Dă strălucire parchetului din lemn

 Parchetul din lemn poate fi lustruit cu un amestec de apă și oțet. Este suficient să adaugi 1/4 cană cu oțet într-un litru de apă și să ștergi parchetul. 

 Dă strălucire oglinzilor

Pentru ca oglinzile să nu aibă nicio urmă de murdărie trebuie ca mai întâi să le degresezi. Poți face asta amestecând apă, amoniac și puțin alcool (o parte amoniac, 10 părți apă, 2 linguri de alcool).  Apoi șterge oglinda cu hârtie. Dacă vrei să cureți ferestrele, în afară de această soluție poți folosi jumătate de cartof crud, cu care să ștergi întreaga suprafața. Ulterior geamurile se șterg cu hârtie sau cu o cârpă uscată cu microfibre.  

Curăță tocătorul din bucătărie

Pentru a curăța tocătorul din lemn, freacă-l cu jumătate de lămâie, presară sare și lasă să acționeze 5-10 minute. Apoi, cu cealaltă jumătate de lămâie freacă din nou suprafața din lemn și clătește tocătorul cu apă caldă.  

 Curăță covorul 

Presară parf de copt și amidon de porumb pe covor sau carpetă, apoi lasă să acționeze 15 minute înainte de a folosi aspiratorul pentru a curăța. Această metodă te va ajută să scapi de mirosul neplăcut și de aspectul gri al covorului. 

Curăță cuptorul 

Amestecă jumătate de cană cu apă și o cană cu praf de copt, apoi aplică pasta obținută în interiorul cuptorului și las-o să acționeze 15 minute. Spală bine zona curățată și șterge-o cu o cârpă uscată. Dacă au mai rămas urme de murdărie, pulverizează oțet alb distilat pe pete și lasă-l să acționeze 15 minute înainte de a șterge suprafața cu o cârpă uscată. 

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cele mai bune cinci plante aromatice pe care le poti creste chiar in bucatarie

Adina Meyers

Dezvăluie frumusețea naturală a unghiilor tale cu Feminohelp Unghii!

Adina Meyers

Pericolele din cosmeticele pentru păr. La ce să fim atenți

Adina Meyers