Image default
LifeStyle

Policolor si Inspired au premiat tinerii designeri si arhitecti romani

In cele 11 saptamani preliminare Galei Inspired mai mult de 1.300 de studenti si tineri profesionisti s-au inscris in competitie, iar dintre acestia circa 700 au predat mapele de lucrari aferente celor 10 sectiuni de concurs pana la finalul zilei de 8 decembrie, data limita pentru prezentarea proiectelor.

Cele mai atractive sectiuni au fost in acest an Fashion Design, Illustration si Graphic Design, iar sectiunea Architecture a avut o crestere importanta.

Castigatorii Inspired 2012 -2013 sunt:

Fashion Design – Alexandra Tunsu, nota 9,04

Illustration – Lazarescu Seda Maria Ilinca, nota 8,37

Graphic Design – Cristina Macovei, nota 7,65

Architecture – Oana Coarfa, nota 8,36

Public Relations – Daniela Ciobanu, nota 8,14

Interior Design – Octavian Roman, nota 8,03

Photography – Robert Weinraub, nota 8,05

Dramaturgy – Razvan Ropotan, nota 8,26

Product Design – Ciprian Frunzeanu, nota 9,29

Accessories – Ana Maria Serbanescu, nota 8,22

Policolor aduce de aproape 50 de ani culoare in vietile romanilor prin produse dedicate pietei bunurilor de larg consum, cat si sectorului industrial si auto, iar prin parteneriatul cu proiectul Inspired isi propune sa sprijine tinerii artisti in demersul lor creativ. 

’’Policolor are prilejul de a pune in practica, alaturi de tineri, viziunea sa: de a transforma tabloul cenusiu al Romaniei cu unul mai vesel, mai optimist, plin de culoare! Impreuna putem dezvolta un manifest pentru culoare, schimbarea mentalitatilor, inovatie. In aproape fiecare oras din tara sau centru universitar, acest ’’Impreuna’’ s-a dezvoltat prin comunicarea dintre echipa Inspired si cea a Policolor cu tinerii direct vizati’’, a declarat Narcis Obeada, Director General Adjunct Policolor Orgachim. 

Promovarea concursului de idei in mediul academic a avut loc la nivel national si in Bucuresti, Inspired si Policolor mergand in principalele centre universitare pentru a prezenta tinerilor studenti mecanismul competitiei si temele celor 10 domenii de concurs.

Concurs de design Policolor lansat la gala Inspired

Pentru a sustine tinerii creativi, Policolor a lansat microsite-ul – http://www.inspiredby.policolor.ro/ – dedicat studentilor de arte vizuale si arhitectura. Microsite-ul Policolor este menit sa vina in ajutorul studentilor cu ghiduri aplicate si cele mai noi informatii in domeniu.

In plus, Policolor demareaza pentru studentii de la Graphic Design concursul Inspired by Policolor, cu premiu de 1.000 euro. Tema competitiei este crearea design-ului de eticheta pentru un produs Policolor, pe baza unui ambalaj deja existent in portofoliu.

’’Pentru toti cei care cred in visul lor si care doresc sa se dedice unei profesii care aduce bucurie tuturor oamenilor: arhitecti, designeri si nu numai, Policolor a lansat, incepand din aceasta zi, un microsite dedicat, sub numele Inspired by Policolor. Cu sustinerea organizatorilor acestui proiect si specialistilor nostri, ne dorim ca acest site sa devina un instrument de lucru folositor studentilor atat pentru proiectele de la facultate, cat si pentru cele din viitorul lor profesional, o platforma de informare continua si, nu in ultimul rand, un receptor de intrebari si un centralizator al solutiilor! Mai mult, tot astazi, pe Inspired by Policolor lansam un concurs dedicat studentilor implicati in activitatea de design, in care se fac inscrieri pana la 7 ianuarie 2013. Speram ca tema concursului sa fie la fel de inspiranta pentru tineri, asemenea celor din concursul Inspired’’, a declarat Narcis Obeada.

In perioada 20.12.2012 – 7.01.2013 sunt asteptati sa se inscrie in concurs studentii de la:

Univ. de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti – Facultatea de Arhitectura

Univ. de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti – Facultatea de Arhitectura Interior

Facultatea Spiru Haret Bucuresti – Dep. Arhitectura Bucuresti

Univ. Politehnica Bucuresti – Design de produs si robotica

Univ. Tehnica Cluj-Napoca – Facultatea de Arhitectura si Urbanism

Univ. de Arta si Design – Facultatea de Arte Plastice

Univ. Tehnica Gheorghe Asachi Iasi – Facultatea Arhitectura G.M. Cantacuzino

Univ. de Arte George Enescu – Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design

Univ. din Oradea – Facultatea de Arhitectura si Constructii

Univ. Tibiscus Timisoara – Facultatea de Design

Univ. de Vest Timisoara – Facultatea de Arte si Design

Prezentarea proiectului pentru concurenti va avea loc in data de 10 ianuarie 2013, urmand ca pana la 24 ianuarie acestia sa trimita propunerile, spre jurizare, catre Policolor. Propunerea selectata poate deveni noua imagine a unui produs al companiei, castigatorul concursului Inspired by Policolor urmand sa intre in posesia premiului de 1.000 euro.

 

Articole similare

Placile ceramice si tehnologia Evolution

comunicat de presa

FamilyCARE – Impartaseste bucuria cu toata familia!

comunicat de presa

Dansul relaţiilor

comunicat de presa

Lasă un comentariu

18 − four =