Amenajari Interioare

Podul casei – ideal pentru camera copiiilor

Daca da, este momentul sa scapati de obiectele invechite si demodate gazduite de acesta si sa-l transformati in universul preferat al copiilor dvs.

Pentru o crestere si dezvoltare armonioasa, copiii au nevoie de spatiu suficient si de conditii optime de confort interior. Avand in vedere avantajele folosirii spatiului de sub acoperisul in panta, va prezentam motivele pentru care mansarda este locul ideal pentru amenajarea camerelor pentru acestia.

Mai multa lumina naturala, mai aproape de natura

Mansarda este de neconceput fara ferestrele specifice planului inclinat. Cantitatea de lumina naturala ce patrunde printr-o fereastra de mansarda VELUX este cu 50% mai mare fata de cantitatea ce intra printr-o fereastra verticala de dimensiuni egale. Tinand cont ca ne petrecem 90% din timp in interior, iar 90% din vitamina D care ne este necesara are ca sursa expunerea la lumina naturala, aceasta este esentiala pentru copii.

Cat mai multe ferestre de mansarda de dimenisiuni mari, instalate in combinatii, ii vor ajuta sa creasca sanatos si le vor crea sentimentul de deschidere, apropiere si comunicare cu natura inconjuratoare, copiii avand nevoie sa fie participanti activi la transformarile si manifestarile ei.

Climat interior sanatos

Avanjatelor estetice ale mansardei – privelistea nelimitata si apropierea de natura, li de adauga si cele de climat si confort interior. Climatul interior este determinat de factori precum: temperatura, umiditate, iluminare, calitatea aerului, ventilatia si nivelul de zgomot interior. Ferestrele de mansarda VELUX aduc lumina naturala si aer proaspat deoarece dispun de o clapeta de ventilare care poate ramane deschisa chiar si cand fereastra este inchisa. Geamul ferestrelor este intarit la exterior si laminat la interior pentru siguranta si protectie maxime, izoleaza fonic foarte bine si are un aport solar bun, aducand energie in interior, aspect cu un impact pozitiv in sezonul rece.

O camera iluminata natural si bine aerisita imbunatateste performantele activitatilor de zi cu zi, starea de spirit si de sanatate deoarece ajuta la prevenirea alergiilor, durerilor de cap, depresiilor.

Performante scolare ridicate

Pe langa aportul la sanatatea noastra, iluminatul natural cu ajutorul ferestrelor de mansarda determina o imbunatatire a performantelor scolare – cu 26% la citire si cu 20% la matematica, principalii factorii determinanti fiind vizibilitatea imbunatatita, stimularea mentala, starea sufleteasca pozitiva, ambianta fresh.

Pentru si mai multa inspiratie, vizitati: www.velux.ro

Related posts

12 sfaturi de siguranță pentru proiectele de îmbunătățire a locuințelor

Adina Meyers

Casă pentru vacanțe și weekenduri reconfortante

Adina Meyers

Black Friday la mobilierul ELVILA cu reduceri de pana la 70%

Adina Meyers