Amenajari Interioare

Gratarul electric – un aparat esential in orice bucatarie

Esti genul de persoana careia ii place sa isi petreaca foarte mult timp in bucatarie? Atunci cu siguranta iti place si sa ai la indemana o gramada de electrocasnice si ustensile care sa iti usureze foarte mult munca si sa faca din gatit o adevarata placere. Printre ustensilele pe care tot mai multe persoane au inceput sa le foloseasca in bucatarie se numara si gratarul electric, despre care vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Noua romanilor ne place foarte mult mancarea care este gatita pe gratar, dar atunci cand stam intr-un oras la bloc, este destul de greu sa ne bucuram de un gratar facut ca la carte. Exista insa o solutie care se poate dovedi de un real ajutor – este vorba de cumpararea unui gratar electric, care se dovedeste a fi mai mult decat util in orice bucatarie.

Gratarul electric te va ajuta sa gatesti rapid, gustos si sanatos, dar asta doar daca stii cum sa il alegi pe cel mai bun pentru tine. Asta pentru ca sunt mai multe aspecte de care e bine sa tii cont, astfel incat sa ai siguranta ca ai facut o alegere excelenta in limita de buget pe care o ai.

Pentru inceput, primele lucruri asupra carora tu trebuie sa te hotarasti sunt cele legate de forma, dimensiune si suprafata de gatire. Aici alegerea este una subiectiva – adica vei alege tinand cont de preferintele si nevoile personale. De exemplu, pentru acasa poti opta intre un gratar electric oval, rotund sau rectangular – nu prea exista aici avantaje si dezavantaje, ci tu o sa alegi pur si simplu in functie de care sunt preferintele tale.

In ceea ce priveste dimensiunea insa, aici lucrurile se schimba putin, iar asta pentru ca aici o sa alegi tinand cont de cat de multa mancare vrei sa poti gati pe gratar intr-o singura sesiune. Daca sunteti mai multe persoane in casa sau daca de obicei dai mici petreceri, atunci cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre un model de dimensiuni ceva mai mari. Desigur, dimensiunile le vei alege si in functie de care este spatiul pe care bucataria ta ti-l pune la dispozitie.

Legat de suprafata, aici trebuie sa ai in vedere ca pe piata exista gratare cu o suprafata clasica, dar si cu suprafata care se apropie foarte mult de cea a unei plite, doar ca exista acele „denivelari”. Tot aici o sa alegi si o suprafata care sa fie creata special pentru a nu permite alimentelor sa se lipeasca – suprafata recomandata din acest punct de vedere este cea din teflon.

Alte lucruri de luat in considerare atunci cand vine vorba de cumpararea unui gratar electric sunt functiile speciale care se afla in dotarea acestuia. Aici putem sa ne uitam la prezenta sau nu a unui timer (acesta este util atunci cand anumite mancaruri necesita un anumit timp de preparare, astfel incat sa fie gatite corespunzator), la prezenta panoului de comanda (care ne va usura mult munca de utilizare a gratarului electric), precum si la existenta elementelor de siguranta. Nu trebuie sa uitam nici de usurinta cu care acesta poate fi curatat si intretinut. Aici poti sa ai in vedere ca in dotarea lui sa se afle si o tava de scurgere.

Related posts

O casa exact ca a bunicilor, dar nou-nouta. Pret final: 10.000 de euro

Adina Meyers

Cum poti sa aduci un aer modern bucatariei tale

Adina Meyers

7 moduri ușoare de a folosi culorile anului 2021 în casa ta

Adina Meyers