LifeStyle

A inceput numaratoarea inversa pentru weekendul VELUX din La Rochelle

In weekendul 15-17 octombrie, orasul francez va fi gazda evenimentului Sustainability@La Rochelle, organizat de VELUX Group.

Mai mult de 500 de invitati, sportivi, arhitecti, jurnalisti, vor fi in La Rochelle (Franta), pentru unul dintre cele mai importante evenimente internationale ale anului.

Talentul si curajul sunt cuvintele cheie ce definesc cele 3 momente distincte ale evenimentului Sustainability@La Rochelle :

1. Startul cursei in jurul lumii din cadrul competitiei VELUX 5 OCEANS in care cei mai curajosi navigatori din lume infrunta singuri fortele naturii pentru a purta cu ei mesajul sustenabilitatii.

2. Ceremonia de premiere a concursului international de arhitectura International VELUX Award 2010 unde personajele principale vor fi tinerii studenti care au avut curajul si curiozitatea de a explora directii noi de utilizare a luminii naturale in arhitectura.

3. Prezentarea pavilionului „VELUX Concept House“ realizat de specialisti din sectorul constructiilor care au avut curajul sa infrunte stilul traditional si sa dezvolte concepte noi,  pentru o viata sustenabila.

La Rochelle este capitala regiunii Charente-Maritime si este unul dintre cele mai atractive si dinamice orase din Franta, datorita deschiderii la Oceanul Atlantic si arhitecturii deosebite. Orasul este cunoscut deja ca locul preferat al iubitorilor de yachting din Franta, si, de acum, al skiperilor de pretutindeni, care vor urmari startul in cea mai mai dura competitie de yachting din lume, VELUX 5 OCEANS.

Cunoscut sub numele de Orasul Luminilor, La Rochelle este locul ideal pentru decernarea premiilor in cadrul concursului International VELUX Award. Sub conceptul Light of Tommorow, International VELUX Award 2010 a provocat studentii sa exploreze tema luminii solare si a luminii naturale in cel mai amplu sens, in scopul intelegerii acestei surse specifice si relevante de lumina si energie.

VELUX Concept House, casa ce va putea fi vizitata in La Rochelle, este solutia propusa de grupul VELUX ca raspuns la schimbarile de mediu si climatice. Aceasta a fost construita cu scopul de a obtine un echilibru intre eficienta energetica, climat interior si mediu. Sustenabilitatea este un concept promovat de autoritatile locale din La Rochelle, care sprijina constructiile eco si valorificarea energiilor regenerabile in constructii.

„Autoritatile locale din La Rochelle sustin conceptul de sustenabilitate prin actiunile lor. Trebuie mentionat ca primele biciclete de inchiriat au aparut in La Rochelle in 1976 iar initiativa pornita in `97,« Jour sans voiture »( Ziua fara masina), se continua si astazi si incearca sa ofere o alta perspectiva asupra mijoacelor de transport. Toate acestea ne-au facut sa optam pentru orasul francez ca oras gazda al evenimentul Sustainability @ La Rochelle.”, a declarat Hans Wreifält, CEO VELUX Romania.

Prin produsele inventate si dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. VELUX produce o gama larga de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare, dispozitive de comanda si control. Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari si reprezinta, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii, ale carui produse sunt vandute peste tot in lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L. Pentru detalii vizitati www.velux.ro si www.velux.com.

Related posts

Philips – primul LCD 21:9 din lume

Adina Meyers

Perete despărțitor din sticlă cu protecție anti-virus și anti-bacterii produs în România

Adina Meyers

Fursecuri cu unt

Adina Meyers