LifeStyle

Plita ecologica iXelium de la Whirlpool a primit marele premiu iF Gold Design

Whirlpool a anunțat in cadrul EuroCucina 2012 extinderea gamei iXelium , care include acum cuptoare, hote, cuptoare cu microunde şi frigidere

Aprilie 2012- Whirlpool Corporation, cel mai mare producator de electrocasnice mari din lume, a primit premiul iF Gold Design la categoria design de produs, pentru revolutionarele plite iXelium Supreme Design, produse disponibile şi pe piata din Romania. Produsul a fost premiat la Munchen in cadrul ceremoniei iF Product Design.

Plitele iXelium Supreme Design de la Whirlpool au castigat iF Gold Design datorita modului original de a combina design-ul sofisticat cu tehnologia. Arzatoarele cu design unic si elegant au fost complet integrate in suprafata  neteda a plitei. De asemenea, aceasta plita este primul şi singurul produs din piata dotat cu arzatoare si gratare realizate complet din iXelium, material creat cu ajutorul nanotehnologiei si care rezista la ingalbenire, zgariere, amprentare sau deteriorare la temperaturi inalte si acțiunea produselor de curațat.  Inovația iXelium de la Whirlpool face ca plitele sa fie mereu stralucitoare, pastrandu-si nemodificat aspectul chiar şi la temperaturi inalte, fara a deveni opace şi fara a se ingalbeni.

Whirlpool a prezentat saptamana trecuta la Eurocucina 2012 extinderea gamei iXelium, care cuprinde pe langa renumitele plite, cuptoare, hote, cuptoare cu microunde şi frigidere. Astfel, datorita “soluției anti-imbatranire” suprafețele electrocasnicelor din bucatarie vor fi protejate impotriva agenților chimici si mecanici, iar metalul isi va pastra calitatea si stralucirea in timp.

 iXelium este de asemenea un produs ecologic: tehnologia utilizata in cadrul celor cinci arzatoare cu flacara verticala ofera eficienta energetica maxima, putand duce la economii de 20% in cadrul procesului de fierbere şi un consum de gaz cu 15% mai mic in timpul prepararii alimentelor(15.000 de litri de gaz pe an). iXelium se curața pur si simplu cu apa sau cu detergenți neagresivi, pentru un impact cat mai redus asupra mediului inconjurator. Whirlpool garanteaza ca plita iXelium reduce cu 50% emisiile de dioxid de carbon comparativ cu alte produse traditionale pe gaz.

“Premiul iF Gold Design a venit ca o recunoastere suplimentara pentru cercetarea continua pe care Whirlpool o realizeaza in domeniul design-ului”, a declarat Mioara Bolozan, Marketing Manager Whirlpool Romania. „Investițiile realizate in cercetare şi dezvoltare, capacitatea de a anticipa nevoile de consum şi noile tendinte, toate au contribuit la crearea de produse inovatoare, cum ar fi electrocasnicele ce au la baza iXelium ”, a mai spus aceasta.

Premiile iF Gold Design se acorda pentru design de produs, designul comunicarii, design de ambalaj şi design de material. Whirlpool a fost in 2012 singurul producator de electrocasnice care a primit aceasta distinctie. Eurocucina este cel mai mare targ dedicat produselor destinate bucatariei din Europa ce atrage la fiecare editie peste 350.000 de vizitatori din mai multe tari. La inceputul acestui an, plitele iXelium Supreme Design au primit si distinctia iF Product Design Award 2012, pentru calitatea designului, gradul de inovatie, functionalitate şi ergonomie.

Articole similare

Alergăm de plăcere la cea de-a doua ediție Băneasa Forest Run

Adina Meyers

Cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului

Adina Meyers

Rocăria, un plus de valoare pe care o poţi aduce grădinii

Adina Meyers