Image default
LifeStyle Retete

Placinta cu mere fara gluten si fara zahar (de post)

Aceasta reteta  este realizata de Marilena Oprisanu, personal chef & nutritionist.

Informatii nutritionale:

1500 calorii pentru o tava,  total portii 20.

Calorii per portie: 75.

imp de preparare: 15 minute

Timp coacere: 20 min

Ingrediente:

1 cana de fulgi de mei (Solaris), 1 cana tarate de ovaz, 2 linguri tarate de Psyllium, 2 cani de apa fierbinte, 4 linguri Green Sugar pentru aluat si 4 linguri pentru compozitie, 1 praf de sare, 6 linguri de ulei de rapita (Argus), ½ cana de faina de ovaz integrala, 15 mere romanesti de marime medie,1 lingurita de praf de copt Bio,un praf de scortisoara,2 lingurite de vanilie organica (Sugarspice.ro), zeama de la o lamaie.

Preparare

Intr-un vas se amesteca o cana de tarate de ovaz cu o cana de fulgi de mei, 2 linguri de tarate de Psyllium. Se incalzesc 2 cani de apa. Trebuie sa fie fierbinte!  Se toarna peste acest mix. Se lasa la inmuiat timp de 10-15 minute. Intre timp se pregateste umplutura pentru placinta.Se spala merele si se dau pe razatoare cu tot cu coaja. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa intr-o sita la stors. Ne intoarcem la aluat. Dupa ce s-au umflat fibrele, amestecam cu o lingura si adaugam urmatoarele:4 linguri Green Sugar,6  linguri ulei de rapita,1 praf de sare. Se amesteca cu o lingura si se mai adauga1/2 cana de faina integrala de ovaz si 1 lingurita de praf Bio. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade ( de preferat sa se foloseasca optiunea cu flacara de sus si jos si ventilatie)

Ne intoarcem la mere. Verificam daca s-au scurs de zeama si le mai presam in sita ca sa se elimine licidul. Adaugam vanilie, scortioara si 4 linguri de Green Sugar.

Asezarea in tava: o tava de aragaz se va tapeta cu hartie de copt pe care o vom unge cu ulei de rapita. Se varsa aluatul in tava. Ca sa-l modelam mai usor, palmele trebuiesc umezite din cand in cand. Se aplatizeaza cat mai uniform cu o spatula sau cu palmele. Dupa ce s-a distribuit aluatul se vor distribui si merele rase. Se da la cuptor la 180 de grade cu ventilatie timp de 10 minute apoi la 200 de grade inca 10 minute. Se verifica ca aluatul sa fie copt ( chiar daca merele sunt mai umede) Se scoate din cuptor se lasa la racit si se portioneaza in 20  bucati.

Pofta buna!

 

Articole similare

Cafeneaua publica “Decid pentru mine!”

casamea.ro

Strategia Egger a avut succes

comunicat de presa

Praktiker – cadouri pentru toti clientii la aniversarea de 13 ani

casamea.ro

Lasă un comentariu

4 × three =