Atunci când inițiați demersul de renovare sau amenajare a unei locuințe sau chiar și al unei singure încăperi, trebuie să știți din start ceea ce doriți: stilul pentru care optați, atmosfera pe care o vizați, precum și nevoile pe care trebuie să le întâmpinați.

Este de notat că aceste lucruri nu se stabilesc pe parcurs, caz în care veți suferi pierderi financiare și neplaceri. De aceea, cum toți ținem la bugetul nostru și tindem să îl gestionăm cu din ce în ce mai multă grijă, este indicat să luăm decizii clare încă de la început.

În primul rând, fie că apelați la un specialist sau nu, e important să aveți un plan de amenajare, un proiect pe care să îl urmați, acesta însemnând definirea stilului abordat, cromatica, amplasarea mobilierului și chiar distribuirea luminii. În funcție de acestea, vom lua următoarele decizii, care încep chiar cu finisajele. Ele asigură fundalul, baza pe care se construiește decorul și de aceea importanța lor nu trebuie minimalizată.

Ideal ar fi să apelați la sfaturile unui designer, deoarece în felul acesta lucrurile se simplifică, iar șansele de reușită sunt mai sigure. Însă asta nu înseamnă că dacă vă amenajați singur locuința ar trebui să vă limitați la pereți albi, parchet „cireș” sau decor wenge. Îndrăzniți să gândiți în afara tiparelor „sigure”, a formulelor clasice și să optați pentru combinații care să vă reprezinte!

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Petrecem o cantitate semnificativă de timp în pat, așa că este perfect logic ca dormitoarele noastre să fie cât mai confortabile. Jaluzelele dormitorului sunt cheia pentru a face exact acest lucru

Adina Meyers

Tavane casetate: cele mai importante beneficii

Adina Meyers

Ce ne rezervă 2022 în materie de amenajare 

Adina Meyers