Amenajare bucatarie Amenajari Interioare

Tot ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un robot de bucătărie

Roboții de bucătărie sunt un accesoriu foarte bun. Unul chiar perfect dacă doriți să gătiți mult și nu doriți un singur gadget specializat. Acestea sunt alcătuite dintr-un motor mare, aflat în interiorul bazei, un bol detașabil și lame sau accesorii interschimbabile.

 

Aceste aparate multifuncționale vin cu o varietate de accesorii care vă permit să tocați, să bateți, să feliați, să amestecați, să radeți, să frământați și să faceți piure. Deși sunt capabile de o multitudine de funcții, nu sunt la fel de eficiente ca mașinile cu funcții dedicate, cum ar fi blenderele. Acestea reduc însă timpul, efortul și spălarea și adesea pot produce o consistență mai bună a preparatelor.

 

De obicei, un robot de bucătărie este mai mic decât un mixer cu bol, dar ocupă totuși o cantitate suficientă de loc pe blat. Deci, dacă aveți mai puțin spațiu în bucătărie, atunci un aparat mai mic poate fi chiar mai potrivit. Sau s-ar putea să fie mai ușor să aveți un robot de bucătărie mai mare decât o serie de alte aparate. Țineți cont de spațiul de pe blat atunci când faceți cumpărături, deoarece modelele mai scumpe sunt adesea mai mari și au o gamă mai largă de accesorii.

ATAȘAMENTE

Roboții de bucătărie vin de obicei cu o selecție standard de atașamente:

  • O lamă de cuțit – Adesea cunoscută sub numele de lamă multifuncțională, poate fi utilizată pentru amestecare și tocare.
  • Un cârlig sau lamă de aluat – Folosit pentru frământarea aluatului.
  • Discuri de tăiere/mărunțire – După cum sugerează și numele, acestea pot mărunți alimente, cum ar fi legumele, pentru a face salată. Sunt disponibile în diferite dimensiuni pentru finisaje fine, medii sau groase.
  • Blender – Acesta este un atașament excelent pentru piureuri, prepararea sosurilor și amestecarea băuturilor.
  • Lama de ras – Utilă pentru rasul unor cantități mari de brânză sau legume.
  • Presă de fructe sau storcător – Ideală pentru sucurile din fructe și legume proaspete. De asemenea, combină un con și o sită pentru a prinde bucățile mari, nedorite.
  • Râșniță – Bună pentru măcinarea condimentelor.
  • Spatula – Utilă pentru răzuirea amestecului de pe părțile laterale ale bolului.
  • Tel – Folosit pentru a bate ingrediente precum albușuri de ou sau smântână. Forma telului poate varia între o paletă sau un disc emulsifiant.

Alte accesorii pot fi cumpărate separat, iar unele sunt incluse în modele cu specificații superioare.

FUNCȚII

Unele modele de robot de bucătărie de ultimă generație au o funcție de cântărire integrată care vă permite să adăugați și să amestecați ingrediente în timp ce vi se arată greutatea lor printr-un afișaj digital. Acest lucru elimină etapa separată de cântărire a ingredientelor. Unele aparate au, de asemenea, un temporizator integrat, care vă permite să setați cât timp doriți să ruleze mixerul.

COMENZI ȘI VITEZE

Comenzile implică de obicei un comutator de pornire / oprire și un cadran pentru a controla setarea vitezei. Majoritatea modelelor au opțiuni de viteză de la 1 până la 3, dar versiunile de ultimă generație pot ajunge chiar și până la 10. De obicei este inclus un mod de pulsare, care ajută la amestecarea și tăierea tuturor ingredientele.

CAPACITATE

În funcție de dimensiune și model, majoritatea bolurilor pentru robot de bucătărie au o capacitate de 1 până la 4 litri. Dacă este inclus un mixer, acesta poate avea o capacitate de 1 până la 2 litri. Cu toate acestea, capacitatea declarată se referă de obicei la cât de multă mâncare poate conține, mai degrabă decât la capacitatea de lucru (care este adesea mai mică).

MĂSURI DE SIGURANȚĂ

Tuburile de alimentare sunt folosite pentru împingerea alimentelor în procesor. O bază antiderapantă oferă stabilitate îmbunătățită, reduce vibrațiile și asigură că procesorul nu se deplasează pe blatul dvs. în timpul utilizării.

O siguranță va opri activarea robotului până când piesele sunt fixate în siguranță. Astfel nimic să nu poată zbura în mod neașteptat.

CURĂȚARE

Aproape toate piesele robotului de bucătărie sunt acum compatibile cu mașina de spălat vase. Dar după un timp, pot apărea zgârieturi sau elementele transparente pot prinde un aspect tulbure. În plus, jetul de apă din mașinile de spălat vase ar putea să nu pătrundă în toate colțurile și fisurile pieselor. Lucru care poate fi rezolvat printr-o clătire rapidă înainte de spălare. Dacă alegeți să le spălați manual, va trebui să acordați o atenție deosebită lamelor ascuțite.

Related posts

Rowenta Smart Force – curățenie eficientă în orice moment

Adina Meyers

Accesorizarea bucătăriei sau cum să ai ceva special în spațiul destinat gătitului

Adina Meyers

Amenajare contemporană cu accente în stil rustic

Adina Meyers