Când ai de amenajat un apartament minuscul, divizarea spațiilor reprezintă o acțiune fundamentală, dar mai greu de realizat. Având în vedere ca pereții reduc semnificativ din suprafața utilă a locuinței, trebuie găsite alte soluții de separare a funcțiunilor.

Dacă sunt utilizate corect, efectele de ordin estetic ale perdelelor vor fi pe măsură. În plus, sunt și practice, putând delimita foarte bine diferite arii ale locuinței, cum ar fi bucătăria de living sau livingul de dormitor. În mod similar, se poate separa dormitorul de alte zone ale casei, dacă aveți o locuință de tip studio.

Alegerea perdelelor se face după gusturile personale, însă într-un spațiu mic există unele restricții legate de culoare, grosime etc. De exemplu, este recomandat să evitați culorile închise și să vă orientați către nuanțe luminoase pentru a oferi deschidere vizuală.

De asemenea, sunt indicate perdelele simple, monocrome și cu o textură ușoară.

Țesăturile grele au o amprentă mai mare în decor și încarcă vizual spațiul. Apoi, dacă materialul este gros, nu permite pătrunderea luminii naturale.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

 

Related posts

Eleganţă clasică pe plaja oceanului

Adina Meyers

Lumina si transparenta la mansarda

Adina Meyers

Proiecte de case pe structura metalica realizate in timp record

Adina Meyers