Amenajari Exterioare

Pergola si hamacul – detalii valoroase in gradina

Suporturile pentru plante sunt de doua feluri. In prima categorie se integreaza suporturile libere, fara sprijin, folosite pentru plante decorative, pentru legume sau pentru puietii de pomi fructiferi. In aceasta categorie se inscriu betele si tarusii, stalpii, suporturile tip coliba indiana, suporturile circulare si cele in retea.

De cealalta parte se afla suporturile sub forma de zid care permite ca o parte din el, sau intreaga sa suprafata, sa fie imbracata in plante cataratoare. Pe ziduri cresc, in general, plante decorative (trandafiri, glicina sau vita-alba).

Hamacul este acel accesoriu destinat momentelor de relaxare la umbra oferita de arbori sau de o pergola, in zilele calde de vara. Hamacul impletit sau tesut poate fi confectionat in casa de catre proprietari, cu putina pricepere.

Hamacul se pozitioneaza intre doua puncte de ancorare situate la cel putin 2,7 metri si la o inaltime cuprinsa intre 1,8 si 2,5 metri. Punctul sau cel mai coborat trebuie sa fie la o distanta de sol de circa 30 centimetri.

 

 

Related posts

Gardena pentru gradini verzi si frumoase. Testeaza pe www.hailacasa.ro

Adina Meyers

Cum să-ți împodobești ferestrele de Crăciun. 30 de idei

Adina Meyers

Ce mobilier de gradina trebuie sa iti cumperi ca sa te simti confortabil

Adina Meyers