LifeStyle

Pictura aborigena, arta contemporana

In interioarele locuintelor dar si in birouri, operele de arta aborigena adauga valoare, interes si culoare decorului de interior, fiind folosite deseori ca accent, in special datorita culorilor pregnante si combinatiilor originale dintre ele. Astfel de opera de arta se regasesc nu numai in expozitiile si galeriile importante din intreaga lume ci si pe site-urile de Internet .De citiva ani, in centrul Parisului s-a inaugurat Musee de Quay Branly, de arta aborigena, unde sunt expuse 300.000 de obiecte provenind din Australia (picturi pe coaja de copac, picture pe pinza, unelte, arme etc.), iar proiectul a durat 10 ani, fiind initiat si sustinut de insusi presedintele de atunci al Frantei (Jacques Chirac). Evenimentul este considerat de francezi o revelatie din punct de vedere estetic, “un loc sacru, o dezvoltare extrem de incitanta a artei contemporane”.

Arta aborigena este o expresie complexa a locului oamenilor in univers. Ca o mostenire a creatiei ancestrale, pamantul si visele sunt teme centrale, acestea mentinind impreuna cu ritul ordinea naturala a lumii. Tablourile infatiseaza deseori dansuri si ceremonii rituale, oameni, animale (in special broasca testoasa si crocodilul), pasari, pestele baramandi.

In fotografii, doua artiste consacrate din Ngukurr: Gertie Huddlestone (la lucru) si Maureen Thompson (prezinta povestea tabloului sau, expresie complexa a pamantului si locului oamenilor in univers).

Related posts

ProEtnica 2013 – pe ultima suta de metri

Adina Meyers

tIMOn: investitori noi si vechi demareaza constructia a sute de locuinte noi

Adina Meyers

Cum să te relaxezi acasă după o zi de muncă

Adina Meyers