LifeStyle

Cum ne apăram de microbi?

Bacteriile și microbii pot fi extrem de ușor de contractat și se găsesc în orice mediu de activitate. Cel mai ușor, aceștia se pot lua în urma unei strângeri de mână, atunci când ne întalnim cu prietenii, colegii sau când facem cunoștință cu o persoană nouă. Mai mult decât atât, îi putem lua de pe suprafețele cu care intrăm în contact, fie că este vorba de spații publice, transport în comun, birou, cât și în cele personale, precum propria locuință.

Vestea bună este că utilizând metode și substanțe profesionale de curățare și igienizare a suprafețelor încăperilor, obiectelor și echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate foarte apropiate de cele ale unei dezinfecții profesionale. Principalul avantaj al unei curățenii amănunțite este faptul că aceasta acționează asupra tuturor microorganismelor.

În primul rând, pentru a scăpa de microbi, curătenia este unul dintre cele mai importante aspecte pe care oricine ar trebui să îl aibă în vedere, indiferent că este vorba de locuința proprie sau despre un loc public. Nu este niciun secret că aprope fiecare lucru pe care punem mâna zilnic poate să fie populat cu viruși și bacterii, indiferent cât de des se face curățenie. Deși nu există modalități de a ne feri complet de microbii pe care îi putem lua în urma contactului cu diverse suprafețe, putem totuși să facem un lucru simplu, să ne spălăm pe mâini. Spălatul pe mâini previne și înlătură riscul de îmbolnăvire.

Conform World Health Organisation (WHO), până la 80% din bolile infecțioase se transmit prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe maini, dezinfecția igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Pentru o eficiență crescută, este bine să se folosească dezinfectanți profesionali pentru mâini, care distrug până la 99% din bacterii. Pe lângă spălarea mâinilor, concluzia cercetătorilor este că mâinile trebuie uscate folosind prosoape de hârtie, pentru a reduce numărul bacteriilor cu 40-60%.

În plus, pe lângă igiena personală, trebuie să se igienizeze și spațiile cu substanțe profesionale. În acest sens, cele mai eficiente produse sunt detergenții profesionali, care se regăsesc în nenumărate forme, în funcție de spațiul în care sunt utilizați. Detergenții profesionali pot fi utilizați pe orice tip de suprafață, fie că este vorba de parchet, suprafețe laminate sau nelaminate, ceramică, porțelan sau pal.

Igiena este esențială și atunci când discutăm despre zona toaletelor. Aici, dezvoltarea bacteriilor se face într-un ritm alert. Bacteriile colectate de pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar, iar produsele ieftine pentru curățare nu reusesc sa combată înmulțirea acestora. Pentru aceste spații sunt recomandate capacele de toaletă Sanito, cu senzor sau cu buton, pentru o igienizare perfectă, rapidă și eficientă a toaletelor din clădirile de birouri. Aceste capace de toaletă igienice au un sistem special și funcționează prin acționarea senzorului sau a butonului.

Este foarte important să ținem cont de normele de igienă necesare oricărui spațiu cu care interacționăm și să folosim produse igienice de cea mai înaltă calitate, atât pentru igiena personală, cât și pentru spațiul unde ne desfășurăm activitatea de zi cu zi.

Related posts

Totul despre călătoriile în timpul pandemiei cu Corina Caragea | EXCLUSIV

Adina Meyers

Prima mașină electrică dintr-un Campionat de Viteză sucește mințile piloților

Adina Meyers

Pasionații de călătorii își dau întâlnire la Târgul de Turism al României!

Adina Meyers