LifeStyle

Piata si Festivalul International de film Brasov

Festivalul are loc in Brasov – Romania si va ecraniza un numar de 9 filme de lung metraj in competitie.

Brasov, Romania — Brasov Film Center si Primaria Brasov au semnat un contract de parteneriat de 5 ani pentru organizarea unui festival de film de 11 zile in Brasov, Romania.

Festivalul este numit Brasov International Film Festival & Market (Piata si Festivalul International de Film Brasov) si prima editie anuala a acestuia va avea loc pe 19 iulie pana pe 29 iulie 2012. Locatia principala a festivalului si a pietei va fi monumentalul Teatru Dramatic ,,Sica Alexandrescu”, care este localizat in centrul istoric al orasului. Ecranizari libere publicului vor avea loc pe perioada festivalului si in piata principala, Piata Sfatului, a vechiului oras.

Depunerea de filme este deschisa acum creatorilor de film din intreaga lume. Nu exista taxa de depunere. Toate filmele trebuie sa fie de lung metraj, non-violente, in limba engleza sau cu subtitrari in engleza. Prioritate vor avea Premierele Mondiale si cele europene. Un numar de 9 filme de lung metraj vor intra in competitie si vor fi ecranizate la Teatrul Dramatic.

Filmele ecranizate in Piata vor fi in afara competitiei. Pentru mai multe informatii si pentru a contacta unul dintre reprezentantii festivalului, accesati: www.rollywood.org.

Piata de film se va derula pe parcursul aceleasi perioade a festivalului si primeste calduros participanti din toate tarile, care asigura servicii industriei de film. O zona speciala va fi pregatita in interiorul Teatrului Dramatic pentru a oferi un spatiu comfortabil, unde directori de achizitii si dezvoltare, agenti, avocati, regizori, bancheri, distribuitori, comisari de film, producatori, scriitori si reprezentanti ai mediei internationale vor putea discuta si incheia afaceri.

Regizorul de film, Bruno Pischiutta, presedintele consiliului de administratie al Global Film Studio, sursa de finantare a evenimentului, si consultantul artistic al festivalului a spus: ,,Compania noastra are un interes pe termen lung in ceea ce priveste transformarea Brasovului intr-un centru international de productie de film. Festivalul va primi calduros creatori de film, distribuitori de film, media si personalitati mondiale. Le va da sansa de a descoperi acest oras deosebit de frumos, Brasov, cu tot ceea ce are el de oferit in materie de locatii de filmare, talente si profesionisti ai filmului. Vrem ca Brasovul sa devina in timp un loc strategic de intalnire pentru producatorii si distribuitorii de film in Europa. De asemenea credem, ca acest eveniment va ajuta sa atraga mai multi turisti din strainatate in oras.”

Producatorul de film, Daria Trifu, directorul general al Brasov Film Center si conducatoarea festivalului adauga: ,,As dori sa multumesc echipei noastre de creatori de film talentati si entuziasti care ne ajuta, practic si creative, cu punerea pe picioare a acestui festival. In mod special as dori sa multumesc primarului George Scripcaru si doamnei Cecilia Doiciu, directoarea Departamentului de Relatii Externe a Primariei Brasov, care au facilitat contractul de parteneriat cu orasul, punand la dispozitie Teatrul Dramatic ca locatie principala a festivalului. Mai mult, orasul ofera acces marketing-ului local si canalelor media.”

Romania, situata la intersectia Europei Centrale cu cele sud-estice, a devenit membru oficial al Uniunii Europene pe data de 1 ianuarie 2007. Brasov, un oras medieval, are o populatie de aproximativ 280 000 de locuitori. Majoritatea oamenilor vorbesc una sau mai multe dintre urmatoarele limbi straine: engleza, franceza, germana si ungureste. Brasov, un oras statiune, este denumit ,,Capitala Verde a Rominiei” si este localizat in partea centrala a tarii, la aproximativ 166 km nord de capitala Bucuresti. Este inconjurat de Carpatii de Sud si face parte din regiunea Transilvania. Brasov se afla la 20 de minute de faimosul Castelul lui Dracula si la 12 km de Poiana Brasov (statiune olimpica de sporturi de iarna).

Related posts

Participa gratuit la conferinta Mama si copilul. Mos Craciun este invitatul special!

Adina Meyers

Gymboland, tărâmul magic al copilăriei fără de sfârşit

Adina Meyers

Programul complet al Astra Film Festival 2018 și bilete la toate evenimentele sunt disponibile online

Adina Meyers