LifeStyle

Petrom a reabilitat 4 institutii de invatamant pentru copiii din mediul rural

·         180 de copii din Teleorman, Salaj, Dolj si Arges vor invata la toamna in scoli noi, cu sprijinul Petrom;

·         4 unitati de invatamant din mediul rural au fost complet reabilitate si dotate cu mobilier, calculatoare, carti  si materiale educative;

·         Proiectul Petrom „Construim pentru Viitor” vine in sprijinul comunitatilor locale in mijlocul carora activeaza si al educatiei copiilor din mediul rural;

·         Investitia Petrom in acest proiect s-a ridicat la peste 600.000 Euro. 

Dupa aproximativ 3 luni de la demararea lucrarilor, 4 institutii de invatamant din 4 zone rurale au fost complet renovate si sunt pregatite sa-si primeasca elevii pentru noul an scolar.  Investitiile au fost facute pentru o gradinita din comuna Merisani, Valcelele (judetul Arges) si 3 scoli generale din comunele Lesmir (judetul Salaj), Predesti (judetul Dolj) si Talpa Rotaresti (judetul Teleorman), zone in care Petrom desfasoara activitati.

 La finalizarea lucrarilor de reabilitare, 180 de copii – dintre care 41 sunt ai angajatilor Petrom – vor putea incepe noul an scolar in conditii decente de studiu: cladiri sigure din punct de vedere al rezistentei, spatii adecvate pentru studiu, spatii verzi si locuri de recreere.

De asemenea, prin lucrarile de termoizolare (pereţi exteriori si poduri, inlocuirea ferestrelor existente cu sistem termopan) si inlocuirea completa a sistemului de incalzire prin instalarea centralelor termice cu consum redus de energie, cladirile vor avea un consum de energie cu 50% mai redus decat pana acum.

S-au construit grupuri sanitare in interiorul cladirilor, s-a asigurat alimentarea cu apa curenta, s-a construit un sistem de canalizare, s-au montat mini-statii de epurare necesare pentru protejarea mediului inconjurator si sisteme de paratrasnet (Prevectron) si de impamantare.

Pentru siguranta copiilor, unitatile de invatamant au fost imprejmuite cu gard si poarta de acces, s-au creat alei de acces, locuri de joaca si teren de sport.

Cele 3 scoli si gradinita au mai primit din partea companiei si a angajatilor Petrom, calculatoare si biblioteci. Astfel, copiii si profesorii vor avea pentru studiu 700 de carti, atlase si harti, dar si materiale educative cu ajutorul carora cei mici vor invata ce inseamna respectul fata de mediu.

Astazi, in toate cele patru locatii din judetele Arges, Salaj, Teleorman si Dolj zeci de voluntari Petrom, impreuna cu parinti si profesori, au ajutat la ultimele lucrari pentru ca institutiile de invatamant sa fie pregatite sa-si primeasca invataceii.

Au fost curatate salile de clasa, au fost amplasate bibliotecile, s-au plantat flori si arbusti si s-au facut ultimele retusuri la spatiile verzi.

Prima conditie pentru un invatamant de calitate este sa respecti dreptul copiilor de a invata in conditii decente. Am decis sa ne implicam in acest demers de responsabilitate sociala pentru a sprijini comunitatile locale in mijlocul carora activam, in care traiesc si angajati ai companiei noastre.” declara Mona Nicolici, CSR Manager Petrom.

 „Construim pentru Viitor” este parte a platformei de responsabilitate sociala „Petrom: Respect pentru Viitor”. In perioada 2007-2008 Petrom a mai construit 7 case noi la Radauti si Moinesti si a renovat alte 60 in Comanesti, Asau, Dofteana, Darmanesti si Moinesti de care acum beneficiaza peste 130 de persoane.

Related posts

Pe o piata in scadere, in 2013, o crestere impresionanta: 20,6% pentru KLUDI Romania

Adina Meyers

Sistemele de climatizare eficiente energetic sunt în creştere pe segmentul rezidenţial

Adina Meyers

Delta Studio si Vladimir Draghia sprijina Padurea Copiilor cu 1000 puieti la Semimaratonul Gerar

Adina Meyers