Indiferent că avem în plan lucrări de reparații, de modernizare sau pur și simplu shimbări de design, ar trebui să ne preocupe sănătatea membrilor familiei și protecția mediului, alegând produse non-toxice pentru renovarea căminului. 

Text: Simona Popa

O problemă majoră a zilelor noastre este că mulți oameni suferă de disconfort sau de alergii declanșate de materialele din structura pereților caselor în care locuiesc. În aceste condiții, materialele de construcție ecologice, care nu prezintă niciun risc asupra sănătății, devin foarte importante pentru confortul și sănătatea oricărei familii.

TERMOIZOLAREA CASEI
Dacă ne referim la materialele non-toxice destinate termoizolării casei, putem aduce în discuție vata de sticlă. Aceasta are în compoziție nisipul, de care nu ducem lipsă și care se regenerează natural și continuu, și ambalajele din sticlă, care sunt astfel reciclate. În plus, pentru producerea vatei de sticlă se foloseşte o cantitate redusă de energie și de materiale. În medie, dintr-un metru cub de materie primă se obțin 150 de metri cubi de vată de sticlă. În compoziția vatei de sticlă intră sticla, în proporții ce variază între 80 și 95%, şi nisipul de cuarț, rezultat din degradarea rocilor. Produsul final are forma unor role sau plăci semirigide, şi unele, şi altele extrem de ușor de aplicat pe suprafața ce trebuie termoizolată. Datorită faptului că este un material poros, alcătuit din substanțe care inhibă transferul termic, vata izolează foarte bine. Fibrele cu un diametru foarte mic determină o rețea de pori microscopici, care imobilizează aerul și-l transformă într-o adevărată pătură termică.

Mai multe informaţii utile găsiţi în revista Casa Mea septembrie 2016.

Related posts

Termoizolarea cu rigips a balconului

Adina Meyers

Un acoperiș perfect funcțional și estetic

Adina Meyers

Plăcile ceramice, pe primul loc în topul soluţiior de renovare

Adina Meyers