LifeStyle

Pe tine cum te influenteaza culorile?

Stiai ca omul are abilitatea de a percepe cu ochiul liber peste 2000 de nuante diferite? Fiecarei persoane i se potrivesc anumite culori prin intermediul carora isi exprima personalitatea. Acestea au puterea de a influenta direct dispozitia, starea sufleteasca si implicit sanatatea. Te pot linisti sau activa, te pot predispune la comunicare dar si la introspectie. Care sunt efectele culorilor pe care le alegi in tinutele vestimentare, vezi in continuare.

Rosul este o culoare foarte puternica si optimista, care simbolizeaza caldura si focul, captand atentia cu usurinta. Persoanele care opteaza pentru articole de imbracaminte in aceasta culoare sunt puternice, competitive, stapane pe sine si deloc timide. Totodata, rosul este culoarea pasiunii, a entuziasmului si actiunii. Daca te regasesti in descriere, iesi din anonimat purtand o pereche de sosete Ciserom, care vor atrage privirile asupra ta! Rosul are un efect stimulator general, dar provoaca la actiune indeosebi in plan psihomotor. De asemenea, mareste presiunea sangelui, ritmul respiratiei si tonusul muscular, accelereaza pulsul, creste eliberarea adrenalinei si activitatea ficatului.

Verdele reprezinta echilibrul si castigul financiar, fiind potrivit atunci cand mergi la un interviu pentru angajare sau o intalnire de afaceri. Daca vrei sa atragi norocul, adu putina culoare tinutei tale cu sosetele Ciserom! Verdele faciliteaza deconectarea nervoasa, buna dispozitie, relaxarea, meditatia si concentrarea. I se spune si culoarea sanatatii, pentru ca poate vindeca migrenele si insomnia, actionand calmant asupra sistemului nervos. Totodata extinde capilarele, reduce tensiunea, stimuleaza secretia sucurilor interne si stabileste echilibrul intern.

Albastrul este culoarea intelectualului, asociata cu tipul senzitiv, perceptiv. Simbolizeaza intelepciune, superioritate, spiritualitate si misticism. Se caracterizeaza prin profunzimea trairilor si a sentimentelor, indemnand la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate si meditatie. I se mai spune culoarea odihnei, deoarece are proprietatea de a stimula introspectia, de a calma ritmul cardiac si pe cel al aparatului respirator.

Galbenul ne face sa ne gandim la soare si lumina, pentru ca da senzatia de caldura si de optimism. Predispune la comunicativitate, invioreaza, activeaza si elibereaza temerile. Mai mult, stimuleaza si intretine creativitatea si starea de vigilenta, sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei. Galbenul este asadar culoarea caracteristica tipului activ, expansiv si cu un nivel ridicat de aspiratie. Aceasta culoare influenteaza cel mai mult organele respiratoare, ajuta la vindecarea nervozitatii, fortifica activitatea sistemului muscular, creste tensiunea si accelereaza pulsul. Invoca buna dispozitie printr-o pereche de sosete galbene Ciserom care iti va inveseli ziua!            

Related posts

La masă cu zeii greci

Adina Meyers

Coloana cu hidromasaj Fresh de la Roca, veritabila sursa de energie si relaxare

Adina Meyers

Intesa Sanpaolo Group lanseaza ATM Locator

Adina Meyers