LifeStyle

Decoruri de faianta pictata pentru piscine

Faianta poate fi pictata in stil clasic sau rustic, precum si modern, contemporan, printr-o tenta vesela, cu jocuri de culoare sau cu linii minimaliste, pretandu-se astfel perfect cu decorurile contemporane pentru piscine.

Intre cele mai importante tendinte actuale in domeniul amenajarilor se numara folosirea de materiale naturale, apelarea la traditii si la produse hand made, personalizarea spatiilor in functie de preferintele fiecaruia si decorurile caracterizate printr-o ambianta de relaxare. Pentru toate aceste motive, decorurile artistice din faianta pictata reprezinta o alegere inspirata atat in amenajarile de interior cat si de exterior, in care fiecare dintre noi se poate regasi iar in acest sens Cameleonia propune solutii decorative unice, realizate de catre artizani spanioli, care aduc culoare si optimism in viata noastra.

Piscina este, la randul sau, spatiul ideal in care faianta pictata isi gaseste un binemeritat loc, mai ales ca aici si folosind aceasta solutie se pot realiza decoruri de dimensiuni mari, extrem de spectaculoase. Precum un cameleon gaseste o culoare pentru fiecare situatie in care se afla, astfel incat sa se integreze perfect in peisaj, la fel, solutiile decorative propuse pentru ambientul unei piscine se adreseaza oricarui stil de viata, varste sau preferinte.

Este de mentionat ca la exterior se picteaza pe faianta portelanata deoarece rata de absorbtie a apei este in acest caz mult mai mica, iar materialul rezista la clima mai dura: schimbari bruste de temperatura, inghet-dezghet, etc. Daca pentru amenajarea piscinei se apeleaza la serviciile unui  designer, acesta poate concepe un model de faianta in ton cu modul in care vede intreaga amenajare a spatiului, chiar si la dimensiunile specifice proiectului respectiv. Rezultatul final poate fi astfel o piscina cu pesti si corali sau cu o reproducere a unei plaje unde ne-am petrecut o vacanta de vis. Pentru o amenajare in stil rustic sunt foarte potrivite placile cu aspect vechi, cu margini neregulate, ce accentueaza aspectul artizanal.

Daca in trecut spatiile  functionale precum baia, bucataria sau piscina erau populate in exclusivitate cu accesorii si mobilier, tendintele actuale propun si decoruri artistice iar faianta pictata manual reprezinta in acest caz cea mai buna solutie, mai cu seama ca suporta fara probleme mediile umede, apa si razele Soarelui.

Decorurile artistice din faianta pictata reprezinta deci o alegere extrem de inspirata pentru amenajarea si personalizarea piscinei, atat celei exterioare cat si interioare, caracterul unic dat de elementele pictate manual precum si tendinta actuala pentru decorurile mediteraneene transformand costul intr-o investitie ce va aduce plusvaloare locuintei.

Informatii suplimentare: http://www.cameleonia.ro

Related posts

Hoteluri pentru căței, cu camere VIP, terasă și piscină

Adina Meyers

Continuă înscrierile la Poveștile Cangurului

Adina Meyers

Photoderm – cea mai sigura fotoprotectie pentru intreaga familie!

Adina Meyers