Viata agitata nu ne permite intotdeauna sa facem o escapada atunci cand simtim nevoia sa ne indepartam de chestiunile cotidiene, insa o vizita intr-o curte sau gradina ingrijita are aceleasi efecte terapeutice si poate fi un mod excelent de a economisi timp. Daca v-ati propus sa va amenajati curtea sau gradina pentru sezonul cald, dar nu stiti ce pasi sa urmati astfel incat rezultatele sa fie cele dorite, o cale sigura este sa va ghidati dupa conceptul de hardscaping.

Amenajeaza dupa conceptul de hardscaping!

“Hardscaping” este un concept de amenajare peisagistica ce presupune imbinarea mai multor elemente – pavaje, scari, piatra naturala, flori si elemente decorative pentru obtinerea unei amenajari unice si armonioase din punct de vedere estetic.

Care sunt pasii?

1. Imagineaza-ti, documenteaza-te si inspira-te!

Porneste de la elementele deja existente in curtea ta, spre exemplu – copaci, vegetatie decorativa, gratar exterior, piscina sau foisor, si gandeste-te ce elemente ai putea adauga pentru a crea continuitate si fluenta in ansamblul decorului. Cauta cat mai multe surse de inspiratie care-ti vor da frau liber imaginatiei.

2. Alege combinatiile de materiale

Drumurile de acces, aleile si potecile sunt elemente principale intr-o curte practica si frumos amenajata, deoarece consolideaza terenul si delimiteaza zonele in functie de rolul si utilitatea lor. Designul tip „hardscape” pune accent pe folosirea combinatiilor de materiale care sa completeze armonios spatiul natural, fara a-i rapi din farmec.

Pentru caile de acces iti recomandam pavajul vibropresat. In comparatie cu betonul simplu sau cel amprentat, pavajul vibropresat este de calitate superioara, durabilitate garantata in timp si este rezistent la ciclurile de inghet-dezghet. Acesta poate fi normal sau de tip grila, a carui forma speciala permite decorarea cu verdeata, imbinand utilul cu placutul. Cateva exemple sunt modelele Frunza, Dreptunghi sau Grila, pe care le gasesti in gama Elis Pavaje.

Pentru amenajarea aleilor si a potecilor, poti alege mai multe combinatii creative intre piatra naturala, piatra cubica, lemn, mozaic, travertin, pavaje sau dale cu aspect apropiat de natura. Unele dintre cele mai deosebite modele de pavaj vibropresat de pe piata le poti gasi la Elis Pavaje, de 24 de ani liderul pietei de pavaje din Romania.Antico, Fantasia, Pietra, Rustic, Rondo sau Silva, oricare dintre aceste modele va reda farmec decorului “hardscape”. Le poti gasi aici.

3. Elementele decorative si plantele in prim plan

Elementele decorative si plantele sunt cele care dau o nota aparte si unicitate decorului; de aceea, nu trebuie sa lipseasca din planul amenajarii. In materie de elemente decorative, iti propunem produsele ornamentale realizate din beton, fiind un material ecologic si prietenos cu mediul. Elementele de treapta, blochetii, palisadele si blocurile de zid reprezinta o solutie rapida de a rezolva problema diferentelor de nivel ale solului si de a delimita spatiile cu destinatii diferite (cum ar fi delimitarea spatiilor verzi de cele destinate circulatiei). Suprafata lor da senzatia de piatra naturala, un alt beneficiu important fiind montajul usor si rapid.

Ultimul pas este sa presari culorile in decor, prin aranjamente de arbusti ornamentali vesnic verzi (ex. conifere, iarba albastra, iedera, ilex sau tuia), in combinatie cu jardinierele cu muschi si flori de primavara (ex. hortenii, hibiscus, liliac, trandafir, magnolie, azalee, camelie). Cu formele lor placute, jardinierele sunt elemente de decor ideale pentru curti, strazi, alei din parcuri sau parcari.

La final, tot ce-ti ramane de facut este sa te bucuri intreg sezonul de spatiul tau inedit de relaxare!

In perioada 6 mai – 30 iunie, modelele Rustic, Patrat P4 Rustic, Maris si Pietra pot fi achizitionate la promotie, cu TVA-ul de 24% CADOU. In plus, pentru fiecare 10 mp achizitionati primiti bonus la alegere o jardiniera J2 sau doua jardiniere J1, culoarea maro. Produsele din promotie sunt accesibile clientilor din toata tara printr-o retea vasta de distribuitori. Mai multe detalii aflati pe  http://www.elis.ro/promotie-elis-pavaje/

 

Related posts

Sfaturi de intretinere a unui motoferastrau

Adina Meyers

3 mituri spulberate despre utilizarea centralelor termice

Adina Meyers

Afla ce este un termosemineu si daca este o alegere potrivita pentru locuinta ta?

Adina Meyers