LifeStyle

Pătuțul potrivit pentru camera copilului, de la Nichiduță

Ca o căsuță din povești, camera copilului va fi întotdeauna definită de alegerile colorate, vesele, de mobilier în miniatură, de jucării și covorașe imprimate. Pe lângă rolul bine cunoscut de a reda micuților armonia și buna dispoziție, fiecare element din camera sa va fi ales de părinți cu responsabilitate, pentru a corespunde scopurilor practice, părții funcționale.

O piesă de mobilier deosebit de importantă ce necesită atenția deplină a acestora este pătuțul copilului, care trebuie să corespundă anumitor rigori. Variantele în care se regăsește astăzi în magazinele de mobilier sau cele specializate în articole pentru copii sunt numeroase, ceea ce ridică dificultăți la alegere.

Nichiduță, magazin online complex și un reper pentru părinții moderni, vine în acest sens cu propuneri pe toate gusturile. Unii caută patut din lemn vopsit sau nevopsit, cu ambele laterale detasabile sau doar cu una și după alte astfel de criterii.

Pătuțul ideal pentru bebeluș și criterii ce îl clasează ca fiind astfel

Există o serie de caracteristici care vor dicta eficiența unui pătuț. Lăsând la o parte aspectele estetice, iată care sunt câteva criterii la care trebuie să se raporteze părinții când cumpără pătuțul.

Pătuț vopsit sau nevopsit?

În condițiile în care preferințele sunt pentru un model vopsit, din considerente estetice, fișa tehnică trebuie să precizeze ce tip de vopsea a fost folosită. În cazul articolelor de la Nichiduță, pătuțurile sunt învelite în vopsea nontoxică, în conformitate cu normele UE.

Stabilitatea pătuțului

Chiar dacă lemnul este un material ce prezintă mai multă stabilitate ca orice alte materiale, și acesta trebuie să prezinte o anumită calitate pentru a fi cât mai durabil și sigur. Când include părți detașabile, acestea trebuie să fie cât mai greu de acționat, din partea lor, pentru a nu reprezenta un risc de accidentare.

Spațiul dintre gratiile pătuțului

Raportarea la specificațiile pătuțului privind diversele dimensiuni este esențială. În cazul în care este vorba despre o achiziție online, nu fizică (caz în care părinții pot folosi rigla), urmărirea specificațiilor care menționează distanța dintre gratii este obligatorie. Maximul pentru aceasta este de 6,5 cm, de preferat să fie mai mic. Vin cu riscul ca micuțul/ micuța să își prindă piciorușele sau mânuțele în acestea și să se rănească. În cazul în care astfel de specificații nu sunt respectate, recomandarea este de a returna pătuțul. Normele de siguranță trebuie respectate întocmai, fără excepție.

Și altele sunt criteriile pe care trebuie să le aibă în vedere cei ce doresc să realizeze investiții sigure vizavi de pătuțul copilului. Lemnul masiv are prioritate pentru că prezintă o serie de calități, bine cunoscute, printre care și durabilitatea.

Nichiduță întâmpină astfel nevoile unui public variat, oferind pentru produsele pe care le comercializează, produse de branduri de răsunet, pentru fetițe, băieței sau unisex. Fiecare se poate orienta după criteriile standard, dar și după rigorile clasice pentru a se asigura că alegerea realizată este cea ce se va plia pe necesități. Cei interesați pot accesa site-ul nichiduta.ro pentru a descoperi lista de oferte și prețurile pentru pătuțuri.

Related posts

Prima pagină de istorie ”Rock & More” a fost creată!

Adina Meyers

Ce trebuie să faceţi pentru a avea o grădină evergreen

Adina Meyers

Lucrările la Cazinoul Constanța decurg conform planului

Adina Meyers