Image default
Amenajari case

“Ne-am dorit o casă contemporană, cu accente clasice”

Iubitori de artă şi de spaţii deschise, aerisite, proprietarii acestei case din Timişoara au dorit ca locuinţa lor să le îmbine pasiunile, nevoia de spaţiu şi preferinţele cromatice, într-un ambient perfect adaptat stilului lor de viaţă.

Construită în anul 2015, pe un teren cu suprafaţa de aproximativ 700 de metri pătraţi, vila este localizată pe o străduţă liniştită de la marginea Timişoarei.
Arhitectura clădirii, adaptată la forma terenului amplasat pe colţ, beneficiază de un aspect dinamic datorită pantelor jucate ale acoperişului, dar şi elementelor decorative în stil clasic-rustic. Capetele de grinzi din lemn ce ies aparent din consolă, placările decorative cu clincher şi obloanele închise la culoare, în nuanţa paziei, sunt doar câteva dintre elementele pe care designerul Corina Săftescu le-a adăugat pentru personalizarea faţadei.
Curtea, dispusă pe trei laturi în jurul imobilului, este formată în partea din faţă dintr-o curte micuţă, cu arbuşti decorativi şi alei pietruite, iar în spate, dintr-o grădină mai amplă, cu gazon, spaţiu de relaxare şi loc de joacă.


În faţa casei, din cauza faptului că spaţiul verde nu este foarte generos, s-a optat pentru un gard care să nu obtureze vizibilitatea în curte, evitându-se astfel senzaţia de claustrofobie.
Obloanele din lemn completează frumos designul faţadelor şi protejează interioarele de soare sau de privirile trecătorilor.

Câteva rânduri de pavele pentru acces şi micile zone cu pietriş sunt singurele materiale acceptate în spaţiul verde al curţii.

La interior, locuinţa este structurată pe două niveluri şi propune aceeaşi arhitectură dinamică. Responsabile de aspectul jucat al spaţiilor interioare sunt parterul cu supantă, extins pe două niveluri, şi diferenţa de înălţime între planurile diferitelor funcţiuni. Astfel, livingul este amplasat cu câteva trepte mai jos decât restul zonei de zi, fapt ce permite o delimitare mai clară a acestuia în cadrul parterului.
Tavanele false, casetate, au rolul de a ascunde grinzile inestetice ale structurii de rezistenţă, în acelaşi timp oferind căldură şi intimitate spaţiilor.
Având ca punct de pornire hobby-urile proprietarilor, predilecţia lor spre stilul contemporan, dar şi preferinţele cromatice ale fiecăruia (stăpânei casei îi place roşul, iar domnului – nuanţele de bleu), designerul Corina Săftescu a reuşit să îmbine toate aceste elemente într-o amenajare unitară, stilată, cu note spectaculoase.
Livingul, organizat cu faţa către şemineu, a primit mobilier alb, cu nuanţe de bleu, în timp ce pereţii au fost finisaţi în tonuri neutre de bej; excepţie face peretele decorativ din dreptul scării, vopsit în gri petrol.
Diningul aduce o notă de eleganţă prin piesele de mobilier din lemn masiv, achiziţionate de la Magnitude, şi prin sistemul de iluminat cu spoturi orientabile, cu design clasic, ce pune în valoare operele de artă contemporană semnate de artişti locali.


Pardoseala în sine reprezintă un element decorativ, fiind realizată dintr-o gresie care imită ardezia, montată sub formă de tablă de şah.

Bucătăria, separată de restul zonei de zi şi spaţioasă, a permis amplasarea în centrul ei a unei insule cu blat extins, concepută ca loc de luat masa, dar şi ca spaţiu de depozitare.


Utilizarea unui tavan casetat poate avea multiple beneficii. În plan funcţional, poate masca diferite elemente inestetice ale tavanului, iar din punct de vedere decorativ contribuie la crearea unei atmosfere mai calde, mai intime.

Etajul are o suprafaţă mai mică decât cea a parterului, adăpostind dormitorul matrimonial, un birou şi o baie.
Amenajarea dormitorului degajă un aer artistic, căci designerul a realizat o compoziţie cu multe accente de roşu, textile cu imprimeuri bogate şi numeroase lucrări de artă.


Nuanţele de roşu îi plac foarte mult stăpânei casei, în timp ce domnul preferă tonurile de bleu.

Pentru a exploata cât mai bine înălţimea variabilă a biroului de la mansardă, designerul a folosit corpuri de mobilier joase, pe care le-a amplasat în zone altfel pierdute.
 

   Cromatica alb-negru a băii aminteşte de finisajul gen tablă de şah al pardoselii din living şi bucătărie.

Foto: Antonio Cioarek

Articole similare

O casa pentru o familie care iubeste viata

casamea.ro

„În casa noastră ne bucurăm de atmosferă marină tot anul”

casamea.ro

Paradisul pisicilor intr-o vila din California

casamea.ro

Lasă un comentariu

5 + 13 =