LifeStyle

Pastele Melissa Primo Gusto, cu adevărat al dente!

Cine știe ce sunt carbohidrații complecși, ce este indicele glicemic și cum se calculează el, care este rata de absorbție a insulinei în organism. Ne-am lamurit?! Bine…

Acum, cine este curios sa afle toate aceste lucruri?! Parca nu am vrea sa lecturam un tratat de gastroenterologie pentru a prepara un dejun gustos si sanatos!

Mediteraneeni mănâncă paste din grâu dur cu mult înainte de a ști ce sunt carbohidrați complecși și sunt printre cei mai longevivi locuitori ai planetei, astfel, au parte de mai puține probleme de sanatate.

Toate astea se văd cu ochiul liber si, in plus, sunt atestate de studii elaborate; vin dintr-o înțelegere profundă a nevoii de a avea o bază solidă – ceea ce e „dieta mediteraneană”, fiind  reprezentată de uleiul de masline si pastele din grâu dur.

Pastele Melissa Primo Gusto sunt realizate 100% din grâu dur (lat. Triticum durum) din boabe atent selecționate, pentru a ne oferi produse de cea mai buna calitate.

Spre deosebire de grâul obișnuit, grâul dur are boabe sticloase  cu un înveliș tare de culoarea chihlimbarului galben, care da calitatea "al dente" si culoarea aurie pastelor obtinute din el.

Gama Melissa Primo Gusto include pe langa formele clasice: spaghete, penne, fussili si  foile de lasagna din grau dur integral si pastele pentru copii sub forma personajelor din desenul animat Cars si forma foarte populara in Grecia: orzo.

Pastele adevărate sunt concepute din grâu dur întegral şi apă. Acestea conţin vitamine, minerale, antioxidanţi esenţiali pentru viaţă şi, în special, pentru o viaţă lungă.

Pe pachet este recomandat un timp de fierbere de la 7 la 11 minute care trebuie respectat. Le scoateţi şi le scurgeţi şi tocmai aveţi paste al dente, încă puţin tari.

Se preferă astfel preparate deoarece amidonul din ele va avea descărcare lentă. In felul acesta, toate ţesuturile vor fi hrănite cu energie.

Amidonul cu descărcare lentă are un efect protector pentru mucoasa colonului. Chiar dacă vreţi să slăbiţi sau dacă vă aflaţi în prediabet şi trebuie să ţineţi regim alimentar, aveţi voie să consumaţi 200 de grame de paste (cantitatea după prepararea termică) din grâu dur integral. Ele intră chiar în procesul de scădere ponderală, dacă nu le combinaţi incorect.

Producatorul Melissa face parte din top cei mai mari producatori de paste din Europa avand peste 70 de ani de traditie si experiență  în producția de paste făinoase. Compania  a luat fiinta în 1947, după viziunea lui Aleksandros Kikizas ", pentru a crea o industrie alimentară, care va promova materiile prime ale Greciei și le va transforma în produse de înaltă calitate.

Astăzi, șapte decenii mai târziu, a treia generație a familiei Kikizas administreaza una dintre cele mai cele mai importante companii de produse alimentare din Grecia și este activă în mai mult de douăzeci și cinci de țări. In Romania sunt importate si distribuite de Casa Mediterana.

 

Related posts

Bucureștiul ca o vacanță la Grădina cu Călătorii de pe 21 – 22 iulie, de la Merlock

Adina Meyers

3 pași simpli de urmat pentru a menține sănătatea câinelui și a familiei tale

Adina Meyers

Siniat Romania sprijina montatorii de gips-carton si lanseaza o platforma online dedicata

Adina Meyers