Ingrediente:
300 g paste fainoase
1 vanata
1 ardei rosu gras
1 pahar sos de rosii
1/2 pahar cu apa
patrunjel verde
parmezan
oregano uscat
sare
ulei
Citeste si: Paste cu Pesto
Mod de preparare:
Se spala vanata si se taie in cubulete, se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs. Dupa ce au lasat cuburile de vinete zeama proprie, se usuca bine cu servetele de bucatarie absorbante si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei. Intre timp, punem o oala cu apa si sare la incalzit, in care vom fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Se scurg vinetele de ulei si se pastreaza.Taiem ardeiul in cubulete mici si il calim in aceeasi tigaie in care am calit vinetele (se mai adauga un pic de ulei daca vinetele au absorbit tot uleiul), se presara un pic de sare si cand sunt rumeniti ardeii adaugam sosul de rosii, vinetele scurse de ulei si jumatate de pahar de apa.
Citeste si: Paste integrale cu legume
Se sareaza dupa gust, se presara un pic de oregano uscat si cateva frunzulite de patrunjel verde tocat si se lasa la foc mic 10 minute.
Se scurg pastele de apa si se aseaza intr-un castron in care stropim un pic de ulei de masline deasupra, sa nu se lipeasca pastele intre ele. Cand sosul este gata, turnam peste paste si amestecam bine.
Se adauga deasupra branza parmezan si se serveste. Pofta buna!
Material preluat de pe www.gustos.ro