Solutii Constructive

Amenajeaza mansarda cu lambriuri

Daca v-ati pus aceasta intrebare, inseamna ca va numarati printre posesorii unei mansarde locuite si ati trecut prin stadiul de renovare sau reamenajare a acesteia.

Dintre toate spatiile de locuit, mansardele par sa fie privilegiate din punct de vedere al amenajarilor cu lambriuri, avand in vedere inclinatia peretilor si tenta rustica data de barnele din lemn.

Lambriurile, aceste elemente clasice de design, pe langa faptul ca pot imbraca atat tavanul, cat si peretii unei mansarde, nu dau batai de cap deoarece se pot curata usor si sunt foarte durabile. Ele sunt o solutie comoda, care arata bine tot timpul anului, insa unde sursele de lumina naturala sunt necesare pentru a crea o atmosfera tonica, vesela si pentru a crea legatura cu mediul exterior.

Proprietarii acestei mansarde au optat pentru lambriuri. Optiunea lor s-a indreptat pentru lambriuri din lemn de o nuanta calda, similara cu cea a parchetului. Fiind o locuinta unifamiliala, nu au dorit o compartimentare, ci un open space multifunctional, trecerea dintr-un spatiu in altul facandu-se natural, prin uniformitatea data de fondul de lemn.

Mobilerul a fost amplasat de jur imprejurul peretilor, lasand in interior cat mai mult spatiu liber. Rafturile si spatiile de depozitare au fost ingenios pozitionate pe latura lunga a mansardei, intre ele incadrandu-se perfect birourile din lemn.

In dreptul birourilor, proprietarii au inserat doua ferestre de mansarda VELUX cu operare de sus, acestea dovedindu-se a fi alegerea perfecta deoarece permit amplasarea mobilierului dedesubt si se pot deschide cu usurinta. In plus, alaturi de vitrajul lateral, cele doua ferestre VELUX pun in lumina intregul spatiu, valorizandu-l si incarcandu-l cu energie.

Pentru serile calde de vara, ferestrele de mansarda VELUX au fost accesorizate cu rulouri interioare pentru controlul luminii, rulouri exterioare parasolare VELUX pentru controlul caldurii, dar si cu plase impotriva insectelor. Aceste plase se monteaza pe interiorul ferestrelor, de jur imprejurul finisajului interior, dand posibilitatea proprietarilor de a lasa ferestrele de mansarda deschise.

Speram ca aceasta mansarda sa va inspire, iar fie ca optati sau nu pentru lambriuri la mansarda, nu neglijati ferestrele de mansarda. Pe langa cele verticale, ferestrele VELUX aduc, in condiții similare, cu 100% mai multa lumina in comparatie cu ferestrele verticale cu aceeasi suprafata vitrata si cu 200% mai multa lumina in comparatie cu lucarnele de aceleasi dimensiuni.

Mai multe exemple de proiecte pe velux.ro si pe facebook.com/VELUX

 

Related posts

Avantajele acoperisului ceramic Tondach

Adina Meyers

Vata minerală bazaltică, soluţia optimă pentru creşterea confortului interior şi a eficienţei energetice a casei

Adina Meyers

Renoveaza-ti acoperisul cu ajutorul sistemului complet de la Tondach

Adina Meyers