LifeStyle

Parisul cunoaste o crestere pe segmentul de lux

Pana nu demult, clientii cu bugete de peste un milion de euro se orientau catre alte orase, iar activitatea de pe segmentul proprietatilor de lux stagna.

O buna parte din francezii bogati au decis sa isi duca averile peste hotare si chiar sa renunte la cetatenie (n.n. vezi cazul lui Gerard Depardieu), pentru a scapa de noul sistem de taxare impus de presedintele Hollande. Drept urmare, preturile locuintelor au inceput sa coboare, inclusiv pentru cele de pe segmentul de lux.

Chiar daca Parisul ramane in continuare o atractie turistica renumita, preturile de pe acest segment au coborat semnificativ fata de alte capitale. De exemplu, in cele mai cautate cartiere ale Londrei, proprietatile ultra-luxoase se tranzactioneaza cu un pret mediu de 20.000 euro/mp, pe cand pentru cladiri similare din Arondismentul 16 al Parisului pretul se situeaza in jurul valorii de 10.000 euro/mp, conform companiei imobiliare Barnes International.

Astfel, casele cu istorie ale Parisului au intrat in vizorul investitorilor internationali, mai ales cand acestia au realizat ca sistemul de impozitare nu li se aplica. Acest lucru a determinat cumparatorii bogati din Orient, SUA, Marea Britanie sau Rusia sa reinceapa sa se mute la Paris. De altfel, in prima jumatate a anului trecut strainii au cumparat 7,7% din numarul total al proprietatilor imobiliare din capitala Frantei.

Parisul este impartit in 20 de cartiere sau “arrondissements”, numerotate in spirala, incepand din centrul orasului. Fiecare cartier este distinct, iar printre cele mai cautate sunt 1, 4, 5, 6 si 7, toate langa Sena si situate in zona centrala a orasului. Pretul de vanzare pentru un apartament amplasat in centrul Parisului este de circa 8 – 9.000 euro/mp, iar pentru unul pozitionat in afara zonelor centrale, intre 5 – 8.000 de euro/mp. Chiriile sunt si ele printre cele mai scumpe din lume, ajungandu-se ca pentru un studio aflat in centru sa se plateasca intre 900 si 1.300 de euro/luna.

Mai multe informatii gasiti in revista Planul casei mele mai 2014.

Related posts

Economiseste timp, energie si bani cu Arctic TET

Adina Meyers

Pentru cei dragi, de la Beko

Adina Meyers

Sunt obiect de muzeu, caut vizitator!

Adina Meyers