LifeStyle

Parfumuri cu istorie, parfumuri regale

Toate produsele de succes trebuie să aibă în spate o poveste, cu atât mai mult cele de lifestyle, cum este cazul produselor de parfumerie.Povestea noului parfum, Kalan, prezentată de Thibaut Desbazeille de la Parfums de Marly la magazinul Obsetum,este legată de un mare rege, Ludovic al XV-lea, de un castel (de la Marly) şi de armăsarii arabi.

Celebru epicentru al extravaganței, după chipul și asemănarea unui suveran care afirma “După mine, potopul!”, curtea regelui Ludovic al XV-lea și-a căpătat renumele de „la cour parfumée” (“curtea parfumată”). Parfumierul personal al monarhului, Jean Fargeon, a creat nenumărate esențe pentru a-i satisface dorința ca fiecare apartament din castelul său să aibă un parfum aparte, niciodată unul identic cu celălalt. Toate aceste esențele originale sunt păstrate astazi în Muzeul Luvru într-o zonă cunoscută sub numele de „La Cour Marly”.

Dependența de parfumuri a regelui putea fi egalată doar de pasiunea pentru cai, care l-a făcut să rezerve un castel întreg pentru creșterea și îngrijirea raselor rare, printre care și Godolphin Arabian, o rasă arabă pură de armăsar, pe care Ludovic al XV – lea a primit-o cadou de la Regele Tunisiei. Mai mult, în 1743, Ludovic l-a însărcinat pe sculptorul Guillaume Coustou să creeze, la Castelul Marly, o operă de artă cunoscută sub numele de „Les Chevaux de Marly”, în memoria Regelui Soare, străbunicul său, sculptura fiind inspirată din măreția rasei arabe de armăsari. Creația poate fi admirată și astăzi la Muzeul Luvru, unde a fost mutată încă din 1984 pentru conservare, în zona „La Cour Marly”.

„Parfumul este o capsulă temporală. Am fost întotdeauna fascinat de secolul XVIII, când caii și parfumul erau mândria și gloria Franței”, spune Julien Sprecher, fondator al Casei Parfums de Marly, un parfumier francez de excepție ce încapsulează organic intriga istorică și stilul contemporan. După ce a lucrat în afacerea familiei, distribuind parfumuri în Asia și Orientul Mijlociu, Julien Sprecher și-a început propria aventură: Parfums de Marly. Fondat în 2009 din pasiunea insuflată de tatăl său, fost reprezentant Guerlain pentru Orientul Mijlociu, brandul Parfums de Marly se inspiră din secolul care a celebrat apogeul eleganței franceze. Este nobil, puternic şi carismatic, fiind disponibil exclusiv în magazinele Obsetum. Noua colecţie de parfumuri se află sub pecetea pasională a roșului aprins luxuriant, vibrează între umbră și lumină, subminând trendurile actuale. “Da, poți fi și puternic și sensibil în același timp. Da, poți iubi parfumeria clasică în timp ce ești atras de modern. Noul parfum este o reîntoarcere, o mireasmă inițial orgolioasă, dar care se lasă treptat cucerită!”, spune Julien Sprecher despre cea de a 26-a esență a casei sale de parfumerie, poate una dintre cele mai tehnice creații ale sale.

Articole similare

Cazări exotice în vacanțele tale din lumea largă

casamea.ro

Cina in familie, o traditie care ar trebui sa existe in fiecare casa!

casamea.ro

Incepe cel mai important eveniment din bransa montatorilor

casamea.ro

Lasă un comentariu

one × three =