Home

Pardoseli deosebite din materiale inedite

Daca doriti un paviment mai usor de intretinut, mai rezistent si cu un design actual, materialele pe care vi le propunem sunt o varianta demna de luat in seama.

Cauciucul, pluta, clincherul reprezinta doar cateva dintre materialele din care se pot realiza pardoseli deosebite.

Pardoseala din cauciuc – utila atat in interior, cat si la exterior

Realizata din cauciuc reciclat, cu aspect granulat, pardoseala din cauciuc este un produs ecologic foarte rezistent.

Se poate monta atat in interior, cat si la exterior (placile fiind rezistente la inghet si la temperaturi ridicate, avand totodata proprietati antiderapante).

Cum se monteaza?

Inainte de montarea placilor, este bine sa va asigurati ca suprafata pe care urmeaza sa le asezati este bine nivelata. Daca pavarea se face la exterior, se recomanda acoperirea suprafetei cu un strat de nisip. Pentru mai multa stabilitate, se face un amestec de nisip si ciment.

Montarea se face foarte usor si datorita faptului ca placile de cauciuc, spre deosebire de alte tipuri de materiale, sunt usor de taiat si de redimensionat.

Cum se intretine?

Daca este aplicata in interior, pardoseala se curata cu ajutorul aspiratorului, iar cea montata la exterior – cu o perie sau o matura.

Avantaje

Pardoseala din cauciuc este rezistenta la intemperii si uzura, are proprietati antiderapante, este termoizolanta si fonoizolanta, permite scurgerea apei si absoarbe vibratiile. Optional, placile pot fi acoperite cu un strat poliuretanic care asigura o gama diversificata de culori.

Pardoseala din pluta – finisaj atractiv si texturi naturale

Pluta este un material natural, modern si ecologic, care ne apropie mai mult de natura. Lacuite, natur sau parafinate (pentru un grad de protectie suplimentar), pardoselile din acest material sunt disponibile in diferite modele si grosimi si pot fi intalnite in cladiri cu birouri, spatii de locuit, spitale, hoteluri, restaurante etc.

Cum se monteaza?

Cu doua zile inainte de montare, placile se scot din ambalaj si se intind in spatiul in care urmeaza a fi amplasate, pentru aclimatizare.

Suportul pe care vor fi asezate trebuie sa fie uscat, plan si sa nu existe pericolul de infiltrare a apei sau de inundare. Dalele se vor lipi cu un adeziv special, iar surplusul va fi indepartat inainte de uscare, cu un burete umed.

Dupa montare, se asteapta douazeci si patru de ore, pentru a deschide spatiul traficului, si patruzeci si opt de ore, pentru asezarea mobilierului.

Cum se intretine?

Pardoseala de pluta nelacuita se intretine la fel ca parchetul, iar cea lacuita se va sterge cu mopul umed, cu solutie pentru spalat PVC-ul.

Bine de stiut!

Pluta este un material care se deterioreaza la contactul cu apa. In functie de temperatura la care sunt expuse, placile se pot dilata sau micsora cu +/- 3 mm/m2.

Avantaje

Cu proprietati fonoizolante si termoizolante, aceast tip de pardoseala este elastic (deformarile produse la impact sunt reversibile) si foarte rezistent in timp.

Pardoseala din clincher – culori si finisaje diverse

Clincherul este un material de constructie dur; un element de baza in fabricarea cimentului, folosit si la pavaje si pardoseli.

Pardoseala din clincher este destinata spatiilor exterioare, mai ales traficului domestic si deosebit de greu, si este compusa dintr-un amestec de clincher si nisip foarte fin. La colorarea placilor sunt folositi pigmenti naturali, care le confera rezistenta.

Aceasta mai este asigurata si de faptul ca materialul din care este realizata pardoseala este unul foarte dens, ceea ce face ca precipitatiile sa fie absorbite in cantitati foarte mici.

Cum se monteaza?

Montarea se face intr-o maniera clasica, pe pat de nisip, peste care se asaza prin tasare dalele de clincher. Imediat dupa aceasta operatiune, pardoseala suporta incarcare.

Avantaje

Pardoseala din clincher este disponibila intr-o gama larga de culori si finisaje, este rezistenta la inghet si dezghet si nu necesita o intretinere speciala.

Articol preluat din Revista Casa Mea

 

 

Related posts

Plante care cresc bine în camere mai întunecate

Adina Meyers

Cum decorezi ingenios o cameră cu mobilier de lemn

Adina Meyers

Idei pentru reciclarea creativa a anvelopelor uzate

Adina Meyers