Amenajari Interioare

Paravane pentru calorifere

Orice locuinta in ziua de azi este decorata dupa anumite reguli. De multe ori, implicam designeri care sa ne ajute in coordonarea stilului si elementelor ce vor fi interconectate pentru a oferi armonie si echilibru casei noastre.

Trebuie sa recunoastem faptul ca proiectele moderne de design sofisticat necesita excelenta in fiecare detaliu. Ei bine, exista insa ceva ce este capabil sa anuleze intreaga idee si sa strice impresia generala a interiorului prin aspect. Este vorba despre calorifere. Caloriferele noi nu se potrivesc intr-o locuinta cu accente clasice sau vintage. Ce sa mai spunem despre calorifele acelea prafuite, din fonta, din generatia trecuta, care inca ocupa cu incredere locuri sub ferestre in apartamentele vechi. Deci, ce sa facem in acest caz? Paravane decorative, precum cele de la soldshop.ro, te pot ajuta la corectarea situatiei.

In acest articol vom vedea de ce ai nevoie de paravane pentru calorifere, tipuri de paravane decorative si din ce sunt realizate paravanele decorative pentru calorifere.

 

De ce ai nevoie de paravane pentru calorifer?

 

Ia in considerare principalele avantaje ale paravanelor decorative asezate pe calorifere:

 

-Ofera protectie fiabila caloriferelor de orice tip impotriva prafului. Caloriferele, de regula, au o forma care este foarte greu de curatat complet si chiar si peretele din spate al acestuia este aproape imposibil de curatat. Radiatia termica colecteaza mici particule de praf si se raspandeste in camera, obligand locuitorii sa le respire. Caracteristicile structurale ale paravanelor pentru calorifere sunt de natura sa impiedice patrunderea prafului in interior si aerul incalzit circula liber, fara a intampina obstacole.

 

-Capacitatea de a-ti alege aspectul panoului decorativ astfel incat acesta sa se amestece cu designul camerei. Paravanele decorative pot transforma, de asemenea, aceste dispozitive intr-un detaliu de interior elegant si rafinat.

-Protejarea impotriva ranirii cauzate de arsuri sau lovituri. Astfel, un panou decorativ poate fi un element de protectie important pentru familiile cu copii mici.

 

-Imbunatatirea convectiei prin crearea unui prag natural care creste pe calea fluxului de aer. Datorita acestui fapt, aerul cald este distribuit mai uniform in camera.

 

-Eviti inlocuirea tuturor caloriferelor vechi din casa, actiune ce poate fi extrem de costisitoare.

 

-Reduce efectele nocive asupra corpului uman.

 

Tipuri de paravane decorative

 

Exista mai multe tipuri de paravane decorative:

 

-Paravane decorative plate;

-Paravane decorative fara capac;

-Paravane decorative cu capac;

-Paravane tip cutie.

Paravanele decorative plate sunt utilizate in general pentru caloriferele amplasate in nise, precum si pentru implementarea proiectelor de proiectare originale.

Paravanele decorative fara capac sunt proiectate pentru caloriferele  din fonta, sunt convenabile de utilizat in cazurile in care caloriferul este situat intr-o nisa si imediat deasupra acestuia se afla un pervaz. Dezavantajul acestui tip de panou decorativ este ca, pentru a obtine un rezultat bun, suprafata frontala a panoului trebuie sa fie paralela cu pervazul. Daca caloriferul iese usor de sub pervazul ferestrei, este mai bine sa folosesti un panou decorativ cu capac.

 

Un panou decorativ cu capac

Un panou decorativ cu capac este utilizat atunci cand caloriferul iese usor din linia pervazului ferestrei. In cazul in care caloriferul trebuie sa fie complet decorat, este usor inclinat sau conductele care fac parte din el sunt, de asemenea, asteptate sa fie complet inchise, se recomanda utilizarea paravanelor decorative pentru calorifere realizate sub forma de cutie.

Din ce sunt realizate paravanelor decorative

Exista paravane metalice pentru calorifere, subtiri si vopsite in alb. Este dificil sa le numim originale sau elegante, iar singurul lor avantaj este ca sunt foarte ieftine. Paravanele metalice mai scumpe pentru calorifere sunt fabricate din otel inoxidabil. Desigur, acest material este frumos si iti permite sa creezi un aspect unic pe suprafata exterioara, dar nu este intotdeauna posibil sa le asezi cu succes in camera.

Paravanele decorative din PVC sunt cele mai recomandate

 

Paravanele decorative pentru incalzirea caloriferelor pot fi si din lemn si sunt adesea facute la comanda. Un dezavantaj notabil al paravanelor din lemn este ca modificarile de temperatura si umiditate intr-o camera pot duce la deformarea si uscarea acestora. Pentru a evita aceste probleme, paravanele din lemn sunt realizate numai cu specii de lemn pretios, ceea ce duce la o crestere semnificativa a costurilor acestora. Asa ca, cea mai buna solutie o reprezinta paravanele decorative din PVC.

 

Paravanele decorative din PVC a facut posibila obtinerea unor elemente fantastice pentru acoperirea caloriferelor, cu acelasi aspect atractiv ca cele din lemn, dar in acelasi timp cu un cost mult mai mic. Din placile PVC pot fi realizate paravane de orice complexitate, forma, rezistenta la schimbari de temperatura si in acelasi timp de foarte inalta calitate.

 

Pentru interioare sofisticate, se folosesc paravane decorative cu modele complexe, chiar colorate. Daca apelezi la firme precum soldshop.ro  poti alege orice motiv si poti transforma locul in care se afla caloriferul intr-o piesa de mobilier reala exclusiva, care va oferi stil si personalitate oricarei incaperi.

 

Aceste paravane au urmatoarele caracteristici:

  • duritate : rezistenta mecanica buna;
  • foarte bune proprietati adezive;
  • rezistenta la umiditate;
  • suprafata neutra la pH;
  •  rezistenta foarte buna la: acizi, lesii, alcool, ulei, petrol;
  • fara rezistenta la: acetona, eter, benzol, cloroform, acid clorhidric concentrate

In concluzie…

 

Paravanele de pe calorifere iti permit sa decorezi camera, sa adaugi un element de confort si completitudine. Instalarea acestor elemente decorative iti va permite sa uiti de numeroasele probleme de intretinere ale caloriferelor de incalzire. Pot fi indepartate cu usurinta, spalate si chiar inlocuite, daca se doreste.

Este posibil sa se utilizeze paravane decorative nu numai in spatiile rezidentiale, ci sunt utilizate cu succes in cladirile publice si administrative, centrele comerciale, scoli si gradinite. Este deosebit de bine sa fie folosite in institutiile dedicate copiilor, deoarece acest lucru poate reduce semnificativ ranile cauzate de contactul cu elementii firebinti.

 

 

Related posts

Cum platesti mai putin pentru eleganta?

Adina Meyers

5 moduri în care tehnologia îți îmbunătățește casa și îi crește valoarea

Adina Meyers

Sfaturi care sa te ajute sa alegi un blender pentru piureuri, smoothie-uri, supe si sucuri

Adina Meyers