LifeStyle

Messi Urcă în Fruntea Favoriților pentru Balonul de Aur 2021

După ce a fost amânat în 2020, Balonul de Aur revine în acest an iar cei mai buni fotbaliști ai planetei vor fi cu un ochi pe cel mai prestigios trofeu individual pentru fotbal.

 

Pe baza performanțelor de la turneele importante din fotbal – de exemplu Champions League, Euro 2020, sau Copa America, jurnaliștii de specialitate pot oferi predicții destul de precise, cel puțin până la următoarele competiții majore.

 

Leo Messi a urcat în fruntea clasamentului după succesul cu naționala Argentinei la Copa America, în timp ce doi dintre favoriți – Mbappe și Kante, au coborât în top după eliminarea Franței de la Euro 2020. Jurnaliștii de la Goal.com întocmesc acest clasament oricând există motive pentru schimbări majore în topul favoriților.

 

Balonul de Aur amânat în 2020

 

France Football acordă cel mai prestigios trofeu individual în fotbal de peste 65 de ani. Jurnalistul sportiv Gabriel Hanot a conceput Balonul de Aur pentru a recompensa fotbalistul cu cele mai bune performanțe în anul acordării. În prezent, jurnaliștii de specialitate, antrenorii și căpitanii echipelor naționale votează pentru alegerea câștigătorului.

 

Pandemia COVID-19 a dus la anularea ediției din anul 2020 a Balonului de Aur. Pentru prima dată, începând cu 1956, organizatorii au decis, pe bună dreptate, să anuleze ediția de anul trecut pentru că nu existau condiții optime pentru compararea performanțelor jucătorilor. Unele campionate s-au încheiat mai repede, în timp ce alte competiții majore (de exemplu, Champions League) au trecut la un format diferit cu meciuri mai puține disputate pe teren neutru.

 

„Povestea Balonului de Aur este prea importantă pentru a ne asuma riscul de a o deteriora cu un proces incert. În aceste vremuri tulburi, o pauză este un lux și o necesitate neprețuită,” anunțau France Football în declarația oficială de pe website.

Favoriții Balonului de Aur 2021

 

Chiar dacă trofeul nu va fi acordat până în luna decembrie, performanțele jucătorilor de până acum ne indică un clasament preliminar.

 

Jorginho

 

Mijlocașul italian al lui Chelsea a avut o ascensiune extraordinară în topul favoriților pentru câștigarea Balonului de Aur în mare parte datorită succesului cu naționala Italiei la Euro 2020.

 

Chiar dacă nu a fost cel mai bun jucător de pe teren în finala Champions League, și nici în finala Euro 2020, a jucat un rol esențial în ambele și astfel a ridicat 2 dintre cele mai importante trofee ale anului.

 

Robert Lewandowski

 

Probabil jucătorul cel mai dezamăgit de amânarea Balonului de Aur în 2020 este atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski. Polonezul a dominat toate competițiile în anul 2020 și ar fi fost câștigătorul clar al Balonului de Aur.

 

Totuși, în sezonul finalizat în anul 2021, „Lewy” a fost din nou de neoprit, reușind să înscrie 41 de goluri în Bundesliga și doborând astfel recordul de aproape 50 de ani al lui Gerd Müller – 40 de goluri înscrise într-un sezon.

 

Probabil în continuare cel mai bun număr 9 clasic din fotbalul mondial, Robert Lewandowski a urcat pe locul doi în topul favoriților pentru câștigarea Balonului de Aur după ce favoriții precedenți (Kante și Mbappe) au căzut în clasament datorită performanței Franței la Euro 2020.

 

Lionel Messi

 

Pe primul loc îl avem, din nou, pe deținătorul a unui număr record de șase Baloane de Aur. Era Messi-Ronaldo a Balonului de Aur părea să fi apus, dar cei mai buni jucători –  probabil din istoria fotbalului – au decis să demonstreze din nou că sunt de altă planetă.

Chiar dacă a împlinit deja 34 de ani, evoluțiile lui Leo Messi pentru naționala Argentinei și succesul echipei în Copa America l-au propulsat în fruntea prestigiosului trofeu.

 

Top 10 favoriți pentru Balonul de Aur (iulie, 2021)

 

  1. Lionel Messi (Barcelona)
  2. Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
  3. Jorginho (Chelsea)
  4. N’Golo Kante (Chelsea)
  5. Romelu Lukaku (Inter)
  6. Kylian Mbappe (PSG)
  7. Kevin De Bruyne (Manchester City)
  8. Cristiano Ronaldo (Juventus)
  9. Erling Haaland (Borussia Dortmund)
  10. Federico Chiesa (Juventus)

 

E foarte posibil să mai întâmpinăm numeroase răsturnări de situație până la acordarea Balonului de Aur în luna decembrie, și probabil vom vedea schimbări în tot, de la părerile jurnaliștilor, până la pariuri sportive.

 

Cu toate acestea, există șanse foarte bune ca primii trei clasați acum să fie competitori serioși pentru cel mai important trofeu individual în fotbal.

Related posts

Mai simplu si mai usor cu noul dvd burner de la Panasonic

Adina Meyers

Tulburările de somn, un pericol pentru copii

Adina Meyers

FaceToFace Media isi completeaza grila de programe

Adina Meyers