Spațiul privat în aer liber este un vis al majorității oamenilor care locuiesc în apartamente din oraș – chiar dacă este doar un mic balcon sau terasă. Sau, să recunoaștem, ar putea fi inclusiv o logie. Dacă ești destul de norocos să ai un balcon, atunci îți datorezi ție – și tuturor prietenilor tăi – să profiți la maximum de el.

 

Aceasta înseamnă a face mai mult decât a scoate un scaun de bucătărie și o cană de cafea din când în când. Indiferent cât de mic este, balconul sau terasa ta are un potențial enorm. Dacă ești în căutarea ideilor pentru decorarea acestui spațiu, citește mai departe pentru a găsi 14 idei și pentru a vedea cum îți poți transforma spațiul în aer liber.

1. Adaugă o masă

Tot ce ai nevoie pentru a savura cafeaua de dimineață pe balconul tău este o masă de cafea și un scaun. Alege una care se pliază ușor, astfel încât să o poți stoca în interior, dacă este necesar, în caz de vreme proastă.

2. Instalează scaune încorporate

Maximizează suprafața pătrată cu scaunele încorporate tip bancă. De asemenea, nu va trebui niciodată să îți faci griji cu privire la vânturile puternice care îți vor răsturna mobilierul – sau, mai rău, îl va zbura de pe balcon.

3. Introduce niște verdeață

Populează balconul cu jardiniere pline cu plante luxuriante, pentru a crea senzația acelei curți pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Adaugă niște ierburi pentru a face mirosul balconului la fel de plăcut pe cât arată.

4. Optează pentru perne de podea

Nu este nevoie să investești în mobilier scump de exterior. Mai ales dacă doar închiriezi apartamentul. Alege câteva perne de podea colorate și confortabile, care se pot folosi inclusiv în interior.

5. Adaugă un covor de exterior

Amplifică aspectul balconului tău cu un covor cu model sau imprimeu. Asigură-te că alegi unul care să reziste elementelor, dintr-un material special pentru exterior.

6. Folosește-te de spațiul de perete

Agață jardiniere sau artă rezistentă la intemperii pe pereți, pentru a îți ajuta balconul să se simtă ca o extensie a apartamentului tău.

7. Aprinde luminile

Oferă-ți mai multă lumină pentru petrecerile din nopțile târzii, instalând o aplică în aer liber. Dacă închiriezi, alege lumini cu cablu sau felinare exterioare wireless.

8. Agață un scaun sau un hamac

Chiar dacă locuiești într-un oraș aglomerat, nu există niciun motiv pentru care balconul tău să nu se simtă ca și cum ai fi în vacanță. Un scaun suspendat sau un hamac creează o atmosferă relaxantă.

9. Optează pentru mobilier pliant

Dacă nu ai suficient spațiu, încearcă să instalezi mobilier de terasă care poate fi ascuns sau pliat, atunci când nu îl folosești. De exemplu, o masă pliantă dispare pentru a elibera spațiu pe podea pentru perne extra.

10. Include un loc pentru cocktailuri

Ce este mai bun decât un cocktail băut afară? O măsuță de cafea și două scaune joase sunt tot ce ai nevoie pentru a crea un spațiu pentru a te relaxa, în timp ce planeta continuă să se învârtă. Sau alege un puf acoperit cu o tavă, astfel încât să ai întotdeauna locuri suplimentare libere.

11. Înconjoară-te cu flori

Este posibil să nu ai loc pentru o zonă de luat masa (sau chiar un scaun), dar există întotdeauna spațiu pentru flori. Instalează jardiniere de-a lungul balustradei balconului, pentru a îți îndulci priveliștea și pentru a adăuga un plus de farmec balconului sau terasei tale.

12. Adaugă un șezlong

Fie că vrei să te bucuri de soare sau să te relaxezi cu o carte, un șezlong în aer liber este tot ce ai nevoie pentru un refugiu odihnitor. Adaugă niște perne în aer liber, pentru a face lucrurile mai confortabile.

13. Acordă-ți o anumită intimitate

În cazul în care balconul tău este lipit de cel al vecinului, adaugă plante înalte precum bambusul pentru a crea un perete natural. De asemenea, poți agăța jaluzele de bambus, care pot fi ridicate și coborâte, după cum este necesar.

14. Adaugă o copertină

Bucură-te de balconul sau terasa ta pe orice vreme cu o copertină retractabilă care te va proteja de ploaie sau de soare. Alege o culoare clasică sau optează pentru o nuanță îndrăzneață, pentru a îți face balconul să iasă în evidență.

 

Related posts

Vă place să citiți?

Adina Meyers

3 sfaturi pentru grădinărit cu ghivece mari

Adina Meyers

Aranjamente florale pentru interior

Adina Meyers