LifeStyle

Pantone a decis: albastru clasic va fi culoarea anului 2020

Institutul PANTONE, recunoscut internaţional de designeri ca fiind trendsetterul în materie de culori,  a stabilit astăzi culoarea anului în anul ce va să vină.

Dacă în 2017 culoarea anului a fost verde (Greenery), în 2018 ultraviolet iar anul acesta roz coral, pentru anul viitor culoarea anului va fi clasic blue, având codul 19-4052. “La vie en blue” este un slogan care sugerează  o ambianţă şi o viaţă calmă, relaxantă şi în pace.

Se ştie că pentru a-ţi îmbunătăţi şansele de succes este indicat să te aliniezi tendinţelor şi modei şi, de aceea, în mod cert designerii de interior, fashioniştii, artiştii vor fi influenţaţi de această alegere şi îşi vor orienta creaţiile având în vedere această nuanţă.

Deasemenea producătorii îşi vor orienta şi ei producţia astfel, mai ales că nici unul dintre jucătorii importanţi (şi nu numai) nu îşi mai permite să nu lucreze sau să nu adopteze conceptele elaborate de designeri. Deja unii dintre aceştia au intuit dinainte alegerea Institutului Pantone şi au şi venit cu propuneri şi proiecte de produse din care culoarea albastru, ca şi culoare principală sau de accent,  este nelipsită.

Crăciun 2019 în albastru

christmasworld 2020

Este chiar posibil  să avem încă din anul acesta un Crăciun albastru. Designerii olandezi 2Dezign, delegaţi de mai mulţi ani de către Messe Frankfurt  să propună decorul principal la târgul Christmas World de la Frankfurt, cel mai important eveniment mondial dedicat decoraţiunilor, accesoriilor şi ambientărilor festive, în primul rând celor de Crăciun, au apelat la inspiraţia venită  din adâncurile oceanelor şi astfe se poate spune că decorul propus de ei este unul albastru.

Albastru clasic şi ambianţa

Albastru clasic este elegant prin simplitatea sa. Deşi este considerat a face parte din categoria culorilor reci, albastru este o culoare neagresivă, imprimând o interacţiune relaxantă. Esre o culoare pe care te poţi baza, cu rezonanţe adânci, evocând cerul infinit şi marea. Induce o atmosferă de calm, pace, linişte dar şi încredere şi invitare la interconectare. Psihologii susţin deasemenea că  ambientările în albastru limpezesc şi recentrază gândurile, îmbunătăţesc perspectiva şi deschide căi de comunicare

Este culoarea preferată pentru unii artişti. ”Albastru în toate variantele sale, de la albastru cobalt, de Prusia, la ultramarin şi turcoaz este culoarea mea preferată. Nu am o atracţie specială spre culorile reci, nu sunt o persoană rece, dar este o culoare care atinge o coardă sensibilă”, spune Paula Craioveanu, pictor şi designer de interior.

Pentru designeri, fashionişti şi artişti, albastru clasic este emblematic ca moştenire dar, în acelaşi timp, contemporan. Este deosebit de versatil, având o aparenţă distinctă la aplicarea pe diferite materiale, finisări şi texturi. Poate avea străluciri metalice, chiar electrice şi de aceea se poate folosi la materiale high tech. În interioare şi în fashion adaugă glam dar şi îndrăzneală.

 

 

 

Related posts

Borșul este pentru ciorbă ce-i cafeaua pentru vorbă!

Adina Meyers

Gealan a furnizat peste 1 milion de ferestre in 2015

Adina Meyers

Cum sa cureti in mod corect salteaua pentru a scapa de pete si alergeni

Adina Meyers