Amenajare gradina LifeStyle

O nouă superunealtă de la STIHL, pe piața românească. Motoferăstrăul MS 462 accelerează la 100 km/h în 0.3 sec

Super motoferăstrăul MS 462 se află deja pe rafturile tututor celor 360 de magazine STIHL, la nivelul întregii țări. Producătorul german a conceput o motounealtă dedicată sectorului forestier, despre care afirmă că este cel mai ușor motoferăstrău ultra performant din clasa de turație 70 cm³, cu o greutate de 6 kg. Pe lângă motor, o parte importantă a unui motoferăstrău este ansamblul șină/lanț. Dacă pentru motoferăstraiele forestiere uzuale, șina este de 40 de cm, în cazul lui MS 462, șina are 50 de cm, iar inginerii au conceput-o dintr-un aliaj ușor și extrem de dur, care să nu afecteze greutatea, pentru că orice gram contează, atunci când un lucrător forestier se află la înălțime.

Întreg sistemul reușește să producă o performanță incredibilă, astfel că viteza de accelerație la 100 de km/h este de 0.3 secunde. Mai mult, varianta cu indicativ MS 462 C-M este dotată cu modulul M-tronic, care are nevoie de pornire la rece doar de mișcarea manetei pe poziția “start”, sistemul reținând parametrii tehnici de la ultima funcționare. Practic, nu mai este nevoie de niciun reglaj suplimentar al motorului, astfel că după ce utilajul este pus pe poziția de start, lanțul poate fi accelerat la maxim. Cantitatea de combustibil este controlată electronic, alimentarea făcându-se conform necesarului de putere.

Motoferăstrău dedicat operațiunilor de salvare

Pentru a-i verifica nivelul de anduranță, producătorul a supus motoferăstrăul MS 462 la cele mai dure condiții de funcționare în Alaska, zona Alpilor de Nord și a pădurilor din Tirol.  Acest tip de utilaj a fost conceput să funcționeze în condițiile extreme de temperatură, altitudine, oferind utilizatorului puterea optimă pentru orice tip de tăietură forestieră.

Mai mult, o variantă a acestui model și anume MS 462 C-M R a fost concepută pentru intervenții de salvare și combatere a incendiilor. Acest utilaj a fost dotat și cu un lanț special cu blindaj din aliaj dur.

 

Related posts

Când scăpăm de masca obligatorie?

Adina Meyers

LEMS continuă proiectele de CSR de succes și în 2020

Adina Meyers

Naan Food&Drink Studio participa la Gout de France/Good France 2016

Adina Meyers