Home LifeStyle

Pandemia de coronavirus schimbă cariere: care sunt domeniile sigure

Coronacriza face ca unul din cinci angajați români să ia în calcul o schimbare totală în carieră. Românii care iau serios în calcul să-și schimbe domeniul de activitate din cauza efectelor pandemiei, sunt dispuși inclusiv să o ia de la zero în carieră, potrivit unui sondaj BestJobs.

Aproape un sfert dintre respondenți spun că se văd nevoiți să facă primii pași către o nouă carieră întrucât domeniul sau compania pentru care lucrează sunt puternic afectate de contextul economic actual și tot atâția spun că vor să lucreze într-un domeniu mai sigur. Cei mai mulți dintre aceștia lucrează în prezent în domenii precum vânzări, producție, turism sau transporturi.

Mai exact, domeniile considerate de respondenții la sondajul BestJobs cel mai puțin afectate de criza sanitară actuală sunt IT și telecomunicații (54,7%), armată, pază și protecție (37,8%), medicină și sănătate (37,6%), dar și call center și suport clienți (35,2%).

Pe de altă parte, cele mai neatractive domenii sunt sportul, arta și divertismentul (5,6%), serviciile de înfrumusețare (7,5%) sau turismul și alimentația (8%).

Atunci când vine vorba despre ce pași vor să facă sau au făcut deja în direcția reconversiei profesionale, cei mai mulți dintre cei chestionați afirmă că experiența de până acum le permite să facă o trecere ușoară, fără să o ia de la zero (41,3%), alți 33,3% spun că învață pe parcurs, 18,3% au făcut sau vor face cursuri online/offline, iar 7% se vor pregăti și vor învăța singuri ceea ce au nevoie înainte de angajare.

Related posts

Ce auzim când ascultăm muzică?

Adina Meyers

Un grătar perfect preparat pe gustul tuturor cu Tefal OptiGrill

Adina Meyers

Aurora – printesa inocenta si Scarpia – tiranul, in noi interpretari pe scena ONB

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe