LifeStyle

Panasonic va aduce acasa experienţa cinematografului total!

Panasonic a finalizat televizorul cu plasma Full HD 3D de 50 de inci (127cm) si ochelari stereoscopici activi, de mare precizie Osaka, Japonia – Panasonic Corporation, lider al tehnologiei HD în televiziune, a dezvoltat plasma de 50 de inci Full HD 3D si ochelarii stereoscopici activi de mare precizie, care fac posibila vizionarea imaginilor 3D la o calitate impecabila, de cinematograf, în faţa televizorului de acasa. În dorinţa de a aduce pe piaţa televizoare FullHD 3D în 2010, compania îsi intensifica eforturile de a dezvolta tehnologia respectiva. Prototipul telvizorului Full HD 3D, împreuna cu ochelarii, va fi expus la CEATEC JAPONIA 2009, care va avea loc între 6 si 10 octombrie la Makuhari Messe, în Chiba City, la est de Tokio.

Noul ecran cu plasma si ochelarii au evoluat din primul sistem home theater[1] Full HD 3D din lume, dezvoltat de Panasonic în 2008, ce consta într-un ecran de 103 inci si un player Blu-ray. Prototipul PDP are un ecran de 50 de inci, dimensiune care se asteapta sa devina cea mai populara pentru sistemele home theater.

Aceasta plasma de 50 de inci utilizeaza noua tehnologie de generare a imaginilor 3D la mare viteza, care permite luminarea rapida a pixelilor, fara a pierde din stralucire. Ecranul include si o tehnologie de reducere a diafoniei, care scade la maxim dublarea imaginii, produsa atunci când imaginile pentru ochiul drept si ochiul stâng sunt afisate pe rând. Televizoarele cu plasma au un raspuns video excelent la rezoluţia maxima a imaginilor[2]. Noul ecran ofera chiar o performanţa sporita, obţinând imagini clare, de buna calitate si mare rezoluţie în 3D. Ochelarii stereoscopici activi de mare precizie includ tehnologia Panasonic ce coreleaza cu exactitate lentilele active cu imaginile pentru ochiul drept si ochiul stâng prezentate pe ecran.

Toate aceste tehnologii lucreaza în tandem pentru a crea imagini tridimensionale Full HD care fac telespectatorii sa se simta ca la cinematograf si chiar parte din scenele de pe ecran. Ele reprezinta conceptul Panasonic cu privire la produsele 3D: “Sa aducem cinematograful în casele oamenilor.”

Panasonic s-a straduit sa dezvolte tehnologia sa originala[3] Full HD 3D pentru a crea o sinergie între televizoarele cu plasma, care exceleaza prin rezoluţie si redarea culorilor, si playerele Blu-ray, capabile sa redea fidel filmele 3D de înalta calitate de la Hollywood.

Panasonic continua sa lucreze la dezvoltarea produselor 3D pentru a le permite clienţilor sai sa se bucure de captivanta lume 3D în faţa propriilor televizoare, si intenţioneaza sa îsi lanseze produsele în Japonia, Europa si S.U.A. în primavara anului 2010. (In funcţie de aprobarea 3D Expanded Standard[4]).

Pentru a defini mai amanunţit tehnologiile incluse în noul televizor, Panasonic a dezvoltat recent tehnologiile de generare a imaginilor 3D la mare viteza si de reducere a diafoniei pentru a îmbunataţi proprietaţile unice ale plasmei de a furniza imagini Full HD 3D clare si proaspete. Pentru ca ecranele cu plasma emit lumina si furnizeaza imagini la rezoluţie maxima, ele au un timp de raspuns foarte mic si sunt cele mai potrivite pentru a reda imagini cu miscari rapide.

Tehnologia de generare a imaginilor 3D la mare viteza presupune dezvoltarea de noi materiale pentru ecran si de chipuri LSI care accelereaza iluminarea pixelilor, menţinând în acelasi timp luminozitatea. Panasonic a dezvoltat si tehnologia de reducere a diafoniei utilizând noul fosfor cu timp redus de scadere a luminiscenţei, precum si o tehnologie de control a luminii pentru a elimina dublarea imaginii care survine atunci când imaginile pentru ochiul drept si ochiul stând sunt alternate pe ecran.

Aceasta tehnologie contribuie la obţinerea de imagini de înalta calitate, clare, cu contrast puternic si redare corecta a culorilor. Cum noile tehnologii pot fi aplicate si la îmbunataţirea calitaţii imaginilor 2D, ele au extins potenţialul viitor al televizoarelor cu plasma. Pentru a reproduce imaginile 3D, Panasonic utilizeaza metoda secvenţiala a cadrului[5] Full HD x 2, care afiseaza imagini consecutive, reproducând pe ecran imagini separate de 1920 x 1080 pixeli pentru ochiul drept si ochiul stâng, cadru cu cadru. Metoda cadrului secvenţial e folosita pe scara larga pentru a proiecta filmele 3D de la Hollzwood în cinematografe. Noul ecran ridica televizorul la un alt nivel, cu imaginile sale 3D de calitate cinematografica. Ochelarii stereoscopici activi de mare precizie utilizeaza tehnologia Panasonic ce controleaza cu exactitate închiderea si deschiderea lentilei, sincronizat cu proiectarea pe ecran a imaginilor pentru ochiul drept si ochiul stâng.

Aceasta tehnologie permite reducerea semnificativa a dublarii imaginii care altereaza de obicei rezoluţia imaginilor 3D. Ochelarii sunt proiectaţi sa se potriveasca unei game largi de privitori, de la copii la persoane în vârsta.

 

Note:

1) Primul sistem din lume care creeaza imagini tridimensionale de înalta calitate, veridice, distribuind imagini Full HD catre ochiul stâng si ochiul drept.

2) Rezoluţia imaginii indica performanţa în redarea miscarii prin numarul de linii pe care ochiul omenesc le poate percepe. (Masurate dupa Advanced PDP Development Center Corporation Method). Rezoluţia maxima are 1080 de linii.

3) Metoda secvenţiala cu cadru Full HD x 2 prezinta imagini consecutive reproducând pe ecran imagini separate de 1920 x 1080 pixeli pentru ochiul drept si ochiul stâng, cadru cu cadru. In combinaţie cu ecranul cu plasma Full HD, metoda reda imagini 3D de înalta calitate, veridice.

4) 3D Expanded Standard se afla în analiza BDA (Blu-ray Disc Association).

5) O unitate de imagini dintr-un semnal video. La transmisiile digitale HD din Japonia, se utilizeaza 30 de cadre pe secunda

 

Related posts

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Adina Meyers

Igienă rapidă și sigură cu ABCDerm H2O șervețele umede

Adina Meyers

Cum să alegi o mașină de brodat bună: sfaturi utile

Adina Meyers