LifeStyle

Panasonic – cele mai usoare camere video High-Definition din lume

Modelele HDC-SD10 si HDC-TM10 sunt echipate cu cel mai avansat sistem de stabilizare a imaginii pentru filmare din mers.

Lisabona, Portugalia (iulie 2009) – Panasonic lanseaza doua noi modele de camere video ce cantaresc mai putin de 227 g fiecare.  HDC-SD10 si HDC-TM10 sunt cele mai usoare* din lume si, in ciuda dimensiunilor foarte compacte, noile modele sunt capabile sa inregistreze imagini in format Full HD.

Mai mult, zoom-ul optic de 16x si functia Advanced O.I.S. (stabilizator optic de imagine avansat) fac din noile camere Panasonic FullHD echipamentele ideale pentru orice vacanta.

Iar pentru ca in vacanta, oportunitatile de filmare sunt numeroase, chiar si cand te afli in mers, tremurul mainii devine o mare problema! Cele doua noi camere video Panasonic ofera acum posibilitatea de a obtine imagini frumoase, clare, chiar si cand inregistrarea se desfasoara in miscare.

Modelele HDC-SD10 si HDC-TM10 sunt destinate nu doar inregistrarilor video in ocazii speciale, dar si in situatii de zi cu zi, camerele fiind atat de mici incat incap cu usurinta intr-o palma. Mai mult, imaginile obtinute sunt de o calitate exceptionala, in format high-definition, cu o rezolutie de 1920×1080.

Impresionant este si timpul minim pentru inceperea inregistrarii care poate fi redus la numai 0,6 secunde de la pornirea ecranului LCD.

Imagini clare, chiar si cand va aflati in miscare

Puternicul zoom optic 16x ajuta utilizatorul sa inregistreze imagini cu subiectul aflat la distanta mai mare, in timp ce functia Advanced O.I.S. minimizeaza efectul de tremur al mainii. Functia de stabilizare este esentiala pentru mentinerea calitatii imaginilor full-HD atunci cand este folosit zoom-ul iar efectul de tremur al mainii este amplificat.

Modelele HDC-SD10 si HDC-TM10 sunt echipate si cu functia iA (Intelligent Auto) care permite configurarea automata a modului de inregistrare potrivit conditiilor de filmare. Astfel, utilizatorul are acces la functiile Face Detection ce ajusteaza automat expunerea astfel incat imaginea chipurilor persoanelor filmate este captata perfect, Intelligent Contrast Control ce ajuta la obtinerea unui contrast adecvat conditiilor de filmare si Intelligent Scene Selector ce selecteaza automat modul de filmare care va genera cele mai bune imagini inregistrate. Ambele camere sunt echipate cu functia AF/AE Tracking ce urmareste automat un subiect aflat in miscare pentru obtinerea unor rezultate excelente. Spre deosebire de setarile automate de la camerele video obisnuite, AF/AE Tracking mentine focusul si expunerea chiar daca subiectul se misca sau se intoarce.

Pe masura ce calitatea imaginilor si a volumului de informatii inregistrate creste, consumatorii solicita modele mai compacte, dar cu o capacitate mai mare de stocare. Toate acestea au condus la impunerea cardurilor de memorie SDHC/SD ca un standard pentru ultimele modele de camere video, mai ales datorita capacitatii de pana la 32 GB si a dimensiunilor foarte reduse, un asemenea card fiind de marimea unui timbru postal. Mai mult, cardurile SDHC/SD nu necesita mecanism de transport, fiind nu doar rezistente la socuri, dar si capabile sa inregistreze imaginile cu o viteza mai mare. Cardul poate fi utilizat in diverse echipamente video sau la un calculator astfel incat de imaginile inregistrate se pot bucura si prietenii sau familia, la foarte scurt timp de la inregistrare.

Caracteristici principale

Modelul HDC-TM10 inregistreaza imagini full-HD pe memoria interna sau pe un card SDHC/SD (optional). Cand memoria sa interna se umple, inregistrarea este continuata automat, fara intreruperi, pe cardul SDHC/SD. Cu un card extern de 32 GB, capacitatea de stocare a modelului TM10 poate ajunge la 40 GB. Cele doua fragmente de inregistrare pot fi lipite chiar inainte de a descarca imaginile de pe camera, dupa filmare, si transferate pe cardul de memorie pentru a fi ulterior prelucrate.

Pentru o operare mai intuitiva, ambele modele dispun de un touch screen ce permite utilizatorului sa acceseze functiile principale mult mai usor, prin simpla atingere a unui desen din meniul afisat pe LCD.

Timpul de pornire ultra-rapida este de numai 1,9 secunde, fapt ce permite utilizatorului sa surprinda imediat orice situatie i se pare interesanta pentru a fi filmata. Daca e fixata pe modul Quick Start, camera este capabila sa porneasca inregistrarea chiar si mai repede – in numai 0,6 secunde dupa deschiderea ecranului LCD.

Cu cele mai multe modele de camere video e foarte usor sa pierzi momentul si sa ratezi o oportunitate de filmare, chiar daca utilizatorul are impresia ca butonul de inregistrare a fost apasat la timp. Noile modele de camere HD Panasonic dispun insa de functia Pre-Recce permite camerei sa inregistreze 3 secunde de imagini in bufferul memoriei interne, iar odata apasat butonul Rec cele trei secunde de pre-inregistrare sunt lipite la inceputul clipului.

Cu High Speed Burst Shooting poate captura imagini statice (PAL) cu o viteza de pana la 50 de fotografii pe secunda (la rezolutia de 0,9 megapixeli). Astfel, in numai 3,6 secunde pot fi inregistrare 180 de imagini consecutive pe care utilizatorul le poate prelucra ulterior pentru a pastra doar imaginile cele mai bune.

Functia Auto Power LCD ajusteaza automat luminozitatea ecranului LCD in functie de conditiile de filmare. In spatiile interioare mai intunecate, luminozitatea este redusa la aproximativ 1/3 din nivelul normal. In spatiile exterioare, luminozitatea ecranului poate fi dublata. Ambele camere sunt echipate, de asemenea, cu o lumina si un flash pentru inregistrari in locuri mai putin iluminate.

Functia Highlight Playback este destinata utilizatorilor ce doresc sa vizualizeze imaginile cat mai repede posibil.

Inregistrarile video pot fi copiate de pe un card de memorie SDHC/SD pe memoria interna a camerei sau viceversa. Un card SDHC/SD cu inregistrarile de pe oricare dintre cele doua camere poate fi introdus in slotul special dintr-un televizor Panasonic VIERA sau dintr-un player Blu-ray pentru a beneficia la maximum de calitatea imaginilor HD vizionandu-le pe un ecran mare.

Cu software-ul de editare ce insoteste cele doua modele de camere video se pot copia inregistrarile pe PC sau pe un BD/DVD. Noua versiune a aplicatiei HD Writer AE 1.5 prezinta un Smart Wizard ce porneste imediat dupa ce o camera este conectata la PC. Chiar si utilizatorii cel mai putin familiarizati cu tehnologia pot copia cu usurinta inregistrarile, urmand instructiunile aplicatiei.

Mai mult, o functie one-touch cu care vin echipate atat HDC-SD10 cat si HDC-TM10 face posibila copierea usoara a clipurilor video pe DVD-uri. Conectand camera prin USB  la o unitate VW-BN1 de inscriptionat DVD-uri (optional) si apasand un singur buton copierea este executata de pe cardul de memorie SDHC/SD Memory Card sau din memoria interna pe DVD (DVD-RAM/-RW/-R/-R DL).

Ambele modele sunt compatibile cu Panasonic VIERA Link si VIERA Image Viewer ce permite utilizatorilor sa vizioneze clipurile video inregistrate pe un ecran mare prin simpla inserare a cardului SDHC/SD in slotul unui televizor Panasonic VIERA.

*Pentru camerele video AVCHD format full-HD, la data de 19 mai 2009.

Related posts

Festivalul Vinului Moldovei revine, în septembrie, la Snagov

Adina Meyers

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat refacerea marcajelor a 300 de trasee turistice montane cu ajutorul campaniei „Culorile României” desfășurată de Policolor

Adina Meyers

Saleuri cu cascaval, gustarile copilariei tale

Adina Meyers